Kolding Netavis

Sygehusdirektør siger jobbet op

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Efter otte år som topleder på Sygehus Lillebælt har Dorthe Crüger valgt at sige sin stilling som administrerende sygehusdirektør op.

Dorthe Crüger har i en periode overvejet at bruge sit liv på noget andet end at være direktør på Sygehus Lillebælt. Hun har nu valgt at sige sit job op og aftalt med Region Syddanmark, at hun stopper som administrerende sygehusdirektør med udgangen af oktober 2018. Dorthe Crüger stopper ikke på grund af et andet job, men fordi hun vil give sig selv god tid til at tænke over, hvilke nye udfordringer hun skal kaste sig over, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Om årsagen til, at hun har valgt at sige sin stilling op, siger 53-årige Dorthe Crüger:

– Da jeg blev direktør på Sygehus Lillebælt i 2010, havde jeg en drøm om at hjælpe med at skabe Patienternes Sygehus. Den drøm synes jeg i høj grad, vi er lykkes med. På den måde føler jeg, at jeg har opnået det, jeg ville. Vi har nogle af landets mest tilfredse patienter og nogle virkelig dygtige ledere og medarbejdere, der sagtens selv kan videreføre visionen. Derfor har jeg besluttet, at det nu er tid til, at jeg skal noget andet. Hvad det andet skal være, har jeg endnu ikke lagt mig fast på, men jeg er sikker på, der nok dukker nye muligheder op hen ad vejen. Foreløbig vil jeg dog koncentrere mig om at sige ordentligt farvel til det sygehus, jeg holder så meget af, og derefter vil jeg ud at rejse nogle måneder.

Regionsdirektør Jane Kraglund, som er Dorthe Crügers nærmeste leder, siger:

– Jeg er ked af at skulle sige farvel til Dorthe Crüger som sygehusdirektør. Hun har hele tiden haft fokus på patienten, som det et sygehus skal dreje sig om. Hun har netop afleveret et færdigudbygget akutsygehus i Kolding, hvor medarbejderne står klar til at give akutte patienter den mest kvalificerede behandling. Og hun har sin del af æren for, at Vejle Sygehus er blandt de bedste i landet, når det handler om kræftbehandling. Jeg vil ønske hende alt godt i fremtiden. Jeg har lavet en aftale med Dorthe om, at vi fortsat kan gøre brug af hendes kompetencer til forskellige opgaver, efter at hun stopper, og den aftale er jeg rigtig glad for.

Stillingen som administrerende direktør på Sygehus Lillebælt bliver slået op snarest muligt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *