Kolding Netavis

Sur smiley og bøde til Fakta: -En rigtig ærgerlig sag

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

En rigtig ærgerlig sag. Sådan lyder det fra afdelingschefen for Fødevaresikkerhed detail hos Coop, hvor Fakta hører under.

Fakta på Agtrupvej i Kolding har fået en sur smiley samt en bøde på 10.000 kroner efter Fødevarestyrelsen den 26. oktober var på kontrolbesøg. Køleboksen med fersk fisk var for varm.

Det er en ærgerlig sag, lyder det fra afdelingschefen for Fødevaresikkerhed detail hos Coop, hvor Fakta hører under:

– Butikken har en virkelig god smileyhistorik, så det er selvsagt en rigtig ærgerlig sag. Under rengøring har butikken fået skubbet til en bundplade i en køler, som har lukket af for den kolde cirkulation, og derved er temperaturen steget en smule øverst i køleren. Butikken får med det samme sat bundpladen på plads og kasseret de varer, som havde for høj temperatur, fortæller Bettina Ørsnes Larsen til Kolding Netavis.

Hvad vil I gøre for, at dette ikke sker igen?

– Problemet blev heldigvis løst med det samme, men det er klart, at vi i sådan en sag skærper butikkens gode rutiner, siger afdelingschefen for Fødevaresikkerhed detail, Bettina Ørsnes Larsen.

Kontrolrapporten

I kontrolrapporten fra Fødevarestyrelsen står der blandt andet:

– Under tilsynet blev der målt en temperatur på 5,2 grader med Fødevarestyrelsens kalibrerede luftmåler inde i køleboksen med fersk fisk, derefter målt en temperatur med Fødevarestyrelsens kalibrerede indstikstermometer på 4,3 grader. Der var 6 pakker laksestykker á 400 gram, 5 pakker laksefilet á 225 gram og 4 pakker med 225 gram rødspættefilet. Virksomheden valgte at kassere produkterne.

Desuden fandt Fødevarestyrelsen ophobninger af snavs og mørke belægninger på hyldesystemet inde i mejeriboksen og på bagsiden af køleren med pålæg i. Forholdet var dog under bagatelgrænsen. Butikken blev vejledt i, at øge rengøringsfrekvensen af lokalerne.

Men som nævnt er der rettet op på tingene.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *