Kolding Netavis

SF: Udlicitering af cafedrift gift for foreningslivet

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Et nyt forslag fra regeringen vil tvinge idrætsklubber til udlicitere cafeteriadriften til private. Gør det ikke det, mister de offentlig støtte. SF´s sydjyske folketingskandidat og byrådsmedlem kalder det gift for erhvervslivet.

Det kan være slut med, at sydjyske idrætsforeninger tjener lidt ekstra penge til klubkassen ved at sælge sandwich, kaffe og sodavand fra en cafe i deres klubhuse. Idræts- og kulturforeninger risikerer nemlig at blive ramt af et nyt forslag fra regeringen, der vil tvinge dem til at bortforpagte deres cafe- og restaurationsaktiviteter. Det skriver SF i en pressemeddelelse.

Hvis de frivillige foreninger ikke følger kravet om udlicitering i fremtiden, vil de miste deres offentlige støtte. Det er gift for det lokale foreningsliv, som er en livsnerve uden for de store byer, mener Karina Lorentzen, byrådsmedlem for SF:

– Adskillige idrætsforeninger i Kolding og overalt i Sydjylland har eget cafeteria, og de vil blive stækket af det her forslag, hvis det realiseres. Det gør det bare endnu mere surt og svært at være frivillig og skaffe penge til driften af foreningen. Samtidig tror jeg det bliver svært at finde private, der gider tage opgaven på sig – det er der simpelthen for få penge i, siger Karina Lorentzen i pressemeddelelsen.

Minister kaldes i samråd

Hun har fået SF på Christiansborg til at indkalde indenrigsminister, Simon Emil Amitzbølle-Bille i samråd for at få ham til at svare på hvilke konsekvenser han forventer, det vil få for lokalmiljøerne.

Kirsten Normann Andersen, SFs kommunalordfører, siger:

– Regeringen har tilsyneladende ingen hæmninger, når det gælder at tilgodese det private erhvervsliv. Det er under lavmålet, at gå på strandhugst i foreningernes budgetter. Vi snakker om salget af en kold cola eller en ristet pølse i ny og næ efter et håndboldstævne om lørdagen eller hverdagens træning. Hvis driften bliver privat, betyder det forretning frem for fællesskab, og det er skidt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *