Kolding Netavis

Kultur som kulturel løftestang

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Merete Due Paarup (V), gruppeformand og næstformand kulturudvalg, Uhrevej 11, 6064 Jordrup.

Kulturudvalget arbejder på at sætte sigtelinjerne på fremtidens kultur i Kolding Kommune. Et af de vigtige indsatsområder er KULTUR som SOCIAL løftestang. Kulturen kan nemlig være løftestang for meget mere og mange flere. Det kan man gøres på rigtig mange måder – og det er dét vi gerne vil.

Det kan være at sikre at flere får adgang til alt det vi har, dedikere dele af kulturpuljen til særlige indsatser, udvikle nye måder at nå flere, få mere kultur ind i skolerne via skole-kultursamarbejdet, flere aktiviteter a la biblioteket der deler bøger ud i særlige boligområder, skabe kulturfripas, kultur i arbejde og andre tiltag – hvor kulturen er løftestang.

Vi med kultur på tværs af udvalg fx arbejder med et nyt unge-kulturhus, der efter en Finsk model, der har KULTUR som overskrift – men samtidig hjælper unge, der har det svært eller har brug for hjælp.

Når man vil mere af noget – og vil investere i udvikling af et område, så bliver vi nødt til at kigge på hvordan vi bruger kronerne i dag. Vores besparelse på Kvarterhuset er derfor ikke et udtryk for at vi ikke vil kultur som løftestang. Men vi vil det bredere ud og vi vil gerne re-tænke den måde vi gør det på – så flere blir en del i kulturen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *