Kolding Netavis

Kloakseparering

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Tobias Jørgensen (V), byrådsmedlem, Kolstrup Bygade 4, 6070 Christiansfeld.

Lige nu arbejdes der på højtryk med den nye spildevandsplan, blå plan, i Vamdrup by. BlueKolding skal sanere og renovere en stor del af byens kloaksystem, der er i en mildest talt ringe stand.

På onsdagens borgermøde i Arena Syd, var det tydeligt at der var stor interesse omkring projektet, over 600 mennesker var mødt frem.

Jeg deltog på mødet af to årsager, dels er jeg medlem i Teknik- og Klimaudvalget, der har ansvaret for klimasikring og spildevandsområdet i Kolding kommune, og dels at jeg er uddannet kloakmester og selvsagt føler at jeg har en hvis forstand på området.

Det overraskede mig meget hvor stor frustration mange borgere udtrykte i forbindelse med det kommende projekt, for i Vamdrup har man en enestående mulighed for at håndtere regnvandet på egen grund, og dermed få tilbagebetalt omkring 25.000 kr., et beløb der for langt de fleste, sagtens dækker den udgift der er til etablering af en løsning for håndteringen af deres eget regnvand.

For mange lød det også som om, at man var nervøs for en ekstra omkostning i forbindelse med nyetablering af stikledninger, igen en udgift der for langt de fleste slet ikke bliver aktuel, da deres eksisterende stikledninger kan fortsætte som altid uden yderligere indsats, når regnvandet er koblet fra.

Kort sagt, er jeg overbevist om, at med lige netop dette projekt, så er der rent faktisk en del borgere i Vamdrup, som får en overskudsforretning ud af dette.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *