Kolding Netavis

Hjemmekontorer oprustes: Rekordmange syddanskere arbejder hjemme

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Tendensen med hjemmearbejde ser ud til at holde resten af 2020 og muligvis ind i 2021. PR-foto.

Salget af skriveborde og kontorstole til private hjem er eksploderet hos danske forhandlere. Det skyldes blandt andet det rekordhøje antal beskæftigede i Region Syddanmark, der har arbejdet hjemmefra i 2020.

En stejl stigning i salget af kontormøbler tegner et klart billede af, at danskerne er begyndt at indrette sig til en ny normal med langt mere hjemmearbejde end før coronapandemiens indtrængen i Danmark.

Den høje efterspørgsel på kontormøbler til hjemmet skyldes, at kontoransatte har arbejdet mere hjemme i 2020 end før epidemien. Tal fra Danmarks Statistik viser, at 34 procent af syddanske beskæftigede har arbejdet hjemmefra regelmæssigt i 2. kvartal 2020. Det er en stigning på 36 procent i forhold til samme kvartal i 2019.

Tendensen fortsætter muligvis ind i 2021

JustMore, der forhandler kontorartikler og -møbler, har i et stykke tid oplevet en kraftig stigning i salget af, blandt andet, skriveborde, kontorstole, papir og makulatorer.

– Vi ser tydelige tegn på, at folk indretter kontorer i hjemmet. Blandt andet er salget af små skriveborde og skrivebordsstole steget med 30 procent, da alle, efter et stykke tid på hjemmearbejdspladsen, har indset, at de har brug for et ordentligt skrivebord, hvis de skal fortsætte med at arbejde hjemmefra. Det er en tendens, der ser ud til at holde resten af 2020 og muligvis vil fortsætte i 2021, fortæller medejer af JustMore, Michael Petersen, i en pressemeddelelse.

I samme periode er salget af papir gået op med 20 procent, og salget af makuleringsmaskiner er steget med 25 procent.

Dansk Industri: Husk det gode arbejdsmiljø i hjemmet

Ifølge Pernille Erichsen, der er Chef for Ledelse og Virksomhedsudvikling hos Dansk Industri, har coronaepidemien skabt en ny balance mellem kontorarbejde og hjemmearbejde:

– Epidemien har tvunget virksomhederne til at gentænke hverdagen og sætte den i nye rammer, som både arbejdsgiver og ansatte nu ønsker at holde delvist fast i. Mange virksomheder har nemlig erfaret, at deres medarbejdere er både produktive og mere lykkelige, når arbejdsugen er mere fleksibel, fortæller Pernille Erichsen.

Det stiller imidlertid krav til virksomhederne, når deres medarbejdere arbejder hjemmefra. Hvis en medarbejder har skærmarbejde derhjemme i mere end én dag om ugen, skal virksomheden sikre, at der er ordentlige forhold til at udføre arbejdet.

– Det fysiske miljø på hjemmekontorerne har været udfordret, men virksomhederne gør meget ud af at skabe de bedste rammer på hjemmekontoret i samarbejde med medarbejderen – der er ikke én løsning, der passer til dem alle, uddyber Pernille Erichsen.

Hos JustMore erfarer man, at indretningen af hjemmekontoret gribes meget forskelligt an. I mange tilfælde står medarbejderen selv for indkøb af inventaret, mens nogle virksomheder vælger at indgå større partnerskaber med forhandlere om levering af kontormøbler til medarbejderens hjem.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *