Kolding Netavis

Her er vinderen af udbud om nettab

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
TREFOR El-net har netop afsluttet et frivilligt udbud om indkøb af strøm til selskabets nettab. Foto: TREFOR Elnet.

Vinderen af udbud om nettab er fundet.

TREFOR El-net har netop afsluttet et frivilligt udbud om indkøb af strøm til selskabets nettab for andet halvår af 2020. Når elektricitet bliver transporteret gennem ledningsnettet, er der en vis mængde, der går tabt under transporten. Det kaldes for net-tab.

– Vi vælger at sætte strømmen til nettab i udbud, med vilkår og betingelser, der betyder, at el-leverandøren udelukkende konkurrerer på prisen for at håndtere nettabet. Det synes vi er fair, fortæller elforsyningschef i TREFOR El-net, Per Sørensen, i en pressemeddelelse.

Vinderen af udbuddet er det sjællandske energiselskab, SEAS-NVE Strømmen AS, der dermed forpligter sig til at levere elektricitet til dækning af nettabet, samt levering af oprindelsesgarantier for vedvarende energi udstedt af Energinet.

Per Sørensen er tilfreds med udbuddet, men havde gerne set, at flere havde budt på opgaven. I udbudsrunden var der to interesserede købere:

– I dette tilfælde er vi glade for, at udbuddet er gået godt, og at der er en leverandør til nettabet resten af året. Men helt overordnet, så er det i forbrugerens interesse, at der er en udbudsproces, hvor så mange som muligt byder ind, lyder det fra el-forsyningschefen, der nu vil evaluere på udbuddet med sine fagfolk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *