Kolding Netavis

Hedebølge: Her er myndighedernes anvisninger

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Myndighederne følger den ekstraordinære vejrsituation tæt og er nu klar med en række råd og anvisninger til, hvordan man skal forholde sig i varmen. Foto: Dreamstime.com (Modelfoto)

Myndighederne har som følge af den vedvarende tørke samt udsigt til hedebølge i Danmark samlet en række råd og anvisninger til borgerne.

DMI oplyser, at den hedebølge, som har ramt Danmark, ser ud til at fortsætte de kommende uger. Myndighederne følger den ekstraordinære vejrsituation tæt og er nu klar med en række råd og anvisninger til, hvordan man skal forholde sig i varmen.

Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

– Det er en ny situation i Danmark med så lang tids tørke kombineret med hedebølge. Derfor har vi valgt at samle myndighederne og aktivere NOST, National Operativ Stab, siger Per Jensen, som er vicepolitiinspektør i Rigspolitiet og stabschef i NOST, og fortsætter:

– De danske myndigheder har fået mange henvendelser fra borgere, som er i tvivl om, hvordan de skal forholde sig og hvilke regler, der gælder i de ekstraordinære vejrforhold. Derfor har vi sammen lavet en fælles udmelding, hvor borgerne kan finde svar på deres spørgsmål.

Herunder kan du blandt andet finde oplysninger og svar på spørgsmål om afbrændingsforbud, badevandskvalitet og forebyggelse af dehydrering:

Oversigt over afbrændingsforbud i de danske kommuner: (Beredskabsstyrelsen)

Gode råd til at undgå hedeslag og dehydrering: (Sundhedsstyrelsen)

Varme- og tørkesituationen udenfor Danmarks grænser: www.um.dk, eller på appen ”Rejseklar” samt på Facebooksiden ’Udenrigsministeriets borgerservice’.

Udvilkling i det danske vejr – lokalt og på landsplan: (DMI). På www.meteoalarm.eu kan man se, om der er risiko for naturbrande i andre lande.

Informationer om badevandskvalitet: www.mst.dk (Miljøstyrelsen) – spørgsmål vedrørende drikkevand bedes rettet til det lokale vandselskab, evt. kommunen.

Råd til og regler for at undgå brand på naturoplevelser: (Naturstyrelsen)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *