Kolding Netavis

Xenia fra Hotel Koldingfjord kom på podiet

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Hun nåede kun at træne specifikt til DM i Skills 2019 i et par uger, men i lørdagens finale serverede tjenerelev Xenia Dalgaard Sørensen fra HANSENBERG en flot præstation.

Det var en meget glad Xenia Dalgaard Sørensen, som lørdag eftermiddag kunne lade sig hylde som Danmarks tredjebedste tjenerelev.

Xenia Dalgaard Sørensen – der er i lære på Hotel Koldingfjord – klarede sig nemlig flot ved lørdagens finale ved DM i Skills i Arena Næstved. Her skulle hun blandt andet lave en orientalsk salat med kylling, flambere crêpes almonde og servere tre retter med tilhørende vine for gæsterne. Det skriver skolen i en pressemeddelelse.

– Det har været en fed og lærerig oplevelse, for det er kun dig selv, der kan gøre tingene. Det bedste har været at få muligheden for at være med. Mit mål var at nå i finalen, og jeg føler, at jeg fik lavet en god salat. Ved Skills-testen gjorde jeg, hvad jeg kunne. Og ved service gjorde jeg det, jeg skulle.

Sprang til

Det var først for et par uger siden, at den 21-årige tjenerelev fra Fredericia fik chancen for at være med ved DM i Skills. En deltager fra en anden skole sprang fra i sidste øjeblik – og HANSENBERG sprang til. Og fik dermed to deltagere med ved den prestigefyldte konkurrence.

Og det er administrerende direktør ved Hotel Koldingfjord Peder J. Madsen utrolig glad for. Han var med på sidelinjen i Næstved under finalen:

– Det er dejligt, at vi har en skole, der kan handle hurtigt og kvikt, når der skal ske noget. Det er enormt vigtigt, at vores unge mennesker bliver animeret til den slags konkurrence. Det kræver noget af erhvervsskolerne, og det skal vi holde fast ved, sagde Peder Madsen efter finalen.

– Det, at der kan blive afviklet konkurrencer som den her, er med til, at vi får flyttet tjenerfaget fra at være ‘ufaglærte tallerkentaxaer’ til at være et stolt og anerkendt håndværk, tilføjede han.

To HANSENBERG-elever blandt landets fem bedste

I finalen deltog også tjenerelev Marc Thejl Hansen fra HANSENBERG. Og Marc Thejl Hansen – som er i lære på Restaurant Høfde4 ved Blåvand – kan også se tilbage på en forrygende oplevelse:

– Det var sjove udfordringer. Det bedste har været at være sammen med de andre tjenerelever, for vi har et godt fællesskab. Jeg har gjort, hvad jeg kunne – og jeg er blevet meget klogere.

Xenia Dalgaard Sørensen bliver til juni udlært tjener fra Hotel Koldingfjord, men hun ved allerede, hvad hun skal bagefter:

– Jeg er blevet fastansat på Koldingfjord, og det er jeg meget glad for. Jeg kan rigtig godt lide min arbejdsplads, siger hun.

I alt deltog ti talentfulde tjenerelever i DM i Skills. Fem af dem gik efter de indledende runder videre til finalen – heraf altså begge elever fra HANSENBERG.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *