Kolding Netavis

Udstilling: Christiansfeld – kort fortalt

Elo Christoffersen
By Elo Christoffersen
En haube ser sådan ud. Den kan kan ses på udstillingen i Søstrehuset fra på fredag. Pressefoto.

Fredag den 10. februar klokken 15 inviterer Museum Kolding til åbning af en ny lille udstilling i Søstrehuset i Christiansfeld. Udstillingen viser – kort fortalt – Christiansfelds historie.

Den lille udstilling, der er i et lokale med kig til renoveringsarbejdet af Enkehuset, giver et indblik i Christiansfelds og Brødremenighedens historie. Udstillingen skal vække nysgerrighed og lyst til at udforske UNESCO-byen Christiansfeld.

Udstillingen åbner i Christiansfelds 250 års jubilæumsår. Senere på året kan man besøge en jubilæumsudstilling om Christiansfelds grundlæggelse. Ligesom der kommer til at ske andre fejringer af 250 året.

Louise sort hvid
Museumsinspektør Louise Klinge. Pressefoto.

-Jeg blev inspireret til at lave udstilling, fordi jeg opdagede, at Museum Kolding i sin genstandssamling har en Haube (red. Kyse), som en af Brødremenighedens kvinder har båret. Hauben er én af de genstande vi viser i den lille udstilling. Det er måske ikke verdens største udstilling om Christiansfeld, men jeg håber udstillingen kan inspirere til at gå på oplevelse i byrummet, fortæller museumsinspektør Louise Klinge i en pressemeddelelse.

Ud over Museum Koldings egne genstande, indeholder udstillingen genstande fra Brødremenigheden genstandssamling, lige som Christiansfelds lokale ovnsætter Hans Dines Schmidt har bidraget med originale kakler fra den kendte Christiansfelderkakkelovn.

-En udstilling bliver altid bedre gennem godt samarbejde, det gælder også denne udstilling. Nu gælder det den kommende jubilæumsudstilling om Christiansfeld grundlæggelse, som bliver af en helt anden kaliber, siger Louise Klinge.

Åbningen finder sted på fredag klokken 15 i Søstrehuset, hvor Museum Kolding er vært for lidt godt til ganen.

Entré til åbning af udstillingen i Søstrehuset er gratis for alle efter klokken 14.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel