Kolding Netavis

Sjov for børn med 132 events

Elo Christoffersen
By Elo Christoffersen
Der er blandt andet mulighed for, at lave isskulptur. Foto: Museum Kolding.

Alle dage i sommerferien kommer til at summe af liv og latter på Museum Koldings tre besøgssteder. I alt bliver det til 132 sommerglade events. Aktiviteterne er for børn – både lokale og gæster i området.

Kom og scor Syd- og Sønderjyllands højeste fodboldmål, gå på opdagelse i besættelsestiden, og lav et smykke. Man kan lege med mormor, få iskolde fingre når man hugger en isskulptur og synge med når musikalske talenter fylder plænen med lækker lyd.

Aktiviteterne er til børn og familier. De enkelt aktiviteter læner sig op ad den fortælling publikum får i udstillingen på Staldgården, i Besøgscentret og i landskabet på Skamlingsbanken og i hele atmosfæren i Christiansfeld.

Sjov for børn starter lørdag 25. juni kl. 11 – og fra dette tidspunkt, er der en aktivitet hver dag i skolernes sommerferie kl. 11 i Staldgården i Kolding, ved Besøgscentret på Skamlingsbanken og i Søstrehuset i Christiansfeld.

Sjov for børn starter snart

Programmet for alle de 132 sommeraktiviteter kan man finde på Museum Koldings hjemmeside, eller man kan hente en flyer i et af besøgsstederne.

-Vores tre besøgssteder egner sig rigtig godt til at lave helt forskellige former for aktiviteter til børn. Staldgården i Kolding var under besættelsen Gestapos hovedkvarter, og i vores nuværende udstilling ’1943 – Gestapo kommer’ er det helt oplagt, at børn kan gå på opdagelse og lede efter hemmelige tegn fra modstandsfolk, og I Christiansfeld, hvor vi 10. juni åbnede udstillingen ’Vores smykker’, er det nærliggende, at man kan lave et fint smykke. Skamlingsbanken er det perfekte sted til udedørs leg i naturen og musik. Alt i alt har vi 132 aktiviteter målrettet børn og deres familer, som tilsammen er en fortælling af, hvad Museum Kolding også er, fortæller museumsdirektør Rune Lundberg.

Skamlingsbanken

Sjov for børn sætte gang i den gamle banke, med en masse sjove og lærerige aktiviteter for børn hver dag. Skamlingsbanken er et alletiders sted til muntre aktiviteter for ferieramte børn og deres familier og Sjov for børn på Skamlingsbanken skal blive til en dejlig sommertradition. Museum Kolding bruger kulturen til at skabe liv på Skamlingsbanken. Og mange af aktiviteterne udfolder sig naturligvis under åben himmel.

Staldgården

Sjov for børn gør Museum Koldings udstilling om besættelsen interessant og spændende – også set gennem børneøjne. Udstillingen egner sig til at gå på opdagelse med en detektivkuffert, en notesblok og et forstørrelsesglas; på jagt efter hemmelige tegn, som modstandsfolk har sat rundt omkring.

Christiansfeld

Udstillingen ’Vores Smykker’ er netop åbnet i Christiansfeld, og er en mulighed for at børn kan blive inspireret til selv at fremstille fine smykker – med perler, snor, og finurlige ting kan man lave fine ting.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel