Kolding Netavis

Nu bygges støjskærm langs motorvejen

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Vejdirektoratet er gået i gang med etablering af en støjskærm, der skal reducere støjen fra Sønderjyske Motorvej for naboerne i Bramdrupdam. Foto: Vejdirektoratet.

Vejdirektoratets entreprenør er gået i gang med etablering af en støjskærm, der skal reducere støjen fra Sønderjyske Motorvej for naboerne i Bramdrupdam. Første opgave er at vibrere 360 fundamenter til støjskærmen ned i jorden.

I første omgang sættes de fundamenter, der skal holde støjskærmen. Næste skridt er montage af søjler og et betonskørt, som er det nederste skærmeelement. Til sidst monteres de absorberende skærmkassetter og træbeklædningen, skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

– Nu er vi endelig i gang i marken, og naboerne får inden længe den støjskærm, de har ønsket sig i så lang tid,” siger Sonja Petersen, projektleder i Vejdirektoratet.

Det vil tage en god måneds tid at nedvibrere alle 360 fundamenter. Arbejderne er startet i nord, og entreprenøren arbejder sig mod syd.

En støjskærm inden jul

Projektet er kommet senere i gang i marken end oprindeligt planlagt, og derfor når projektet heller ikke i mål inden årets udgang.

– Vi arbejder mod at have etableret selve skærmen inden jul, så skærmen er ”funktionsdygtig” og derfor vil reducere støjgenerne for naboerne i området, siger Sonja Petersen og fortsætter:

– I starten af januar kommer vi så tilbage og monterer træbeklædningen på skærmen og udfører eventuelle færdiggørelsesarbejder.

Projektet står helt færdigt omkring 1. februar 2019.

Konsekvenser for naboer og trafikanterne

Projektet har konsekvenser for både naboer og trafikanter.

– Vi kan ikke gennemføre et projekt, der er så tæt på både naboer og motorvej uden at genere, siger Sonja Petersen og tilføjer:

– Naboerne vil kunne høre, at der arbejdes i nærheden, men det er ikke som sådan støjende arbejder vi har. Ligeledes flytter arbejdet sig rimelig hurtigt langs strækningen.

For trafikanterne betyder det, at turen nordpå kommer til at tage lidt længere tid specielt i morgenmyldretiden. Der bliver tre smalle spor forbi arbejdsstedet og hastigheden sættes til 80 km/t.

Fakta

Vejdirektoratet og Kolding Kommune anlægger en støjskærm ved boligområdet ved Bramdrupdam i Kolding. Formålet er at reducere støjgenerne fra Sønderjyske Motorvej.

Projektet består af en 6 meter høj støjskærm på en ca. 1500 meter lang strækning mellem Egtvedvej og Vejlevej langs den sydlige side af Sønderjyske Motorvej.

Samme støjskærm sættes op på ca. 550 meter langs tilkørselsrampen fra Vejlevej til den eksisterende støjvold i øst.

Barslund er entreprenør på projektet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *