Kolding Netavis

Kulturarvsmåned i Christiansfeld

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Museum Kolding.

November er kulturarvsmåneden i UNESCO-byen Christiansfeld og er en årlig tradition. Foredrag, koncerter og fællessang er bare noget af de over 20 forskellige arrangementer, man kan fornøje sig med.

November måned, som ellers godt kan føles lidt lang og mørk, bliver i Christiansfeld en skøn samling af foredrag, sang, koncerter, fortællinger – og lys i massevis af stjerner. Hele november er nemlig kulturarvsmåned, og mange af byens forskellige aktører har sammensat et prægtigt program, som giver lys og fornøjelse til borgere og gæster.

Hele november bliver Christiansfeld og kulturarven æret på mange forskelligartede måder. Her kan kun fremhæves enkelte arrangementer – og det betyder ikke, at man bør vælge dem frem for andre. Man opfordres derimod til at studere programmet og tage for sig af alle de gode tilbud.

Salmesang i gaderne

Alle hverdage kan man et sted i Christiansfeld kl. 16.50 synge med på dagens fælles salmesang. Vil man gerne vide, hvor dagens salmesang er, skal man smutte forbi museumkolding.dk, hvor man kan se både sted og sang.

Mange foredrag

Drømmer man om at berige sig selv, kan man let blive en smule klogere i Kulturarvsmåneden, der er nemlig mange foredrag og rundvisninger på programmet.

På Genforenings- og grænsemuseet kan man stifte bekendtskab med maskinmester, forfatter og foredragsholder Gustav Schmidt Hansen, som fortæller om den anden Slesvigske Krig. Man kan gå med museumsinspektør og arkitekt Neel Gotthardt ind i Salshuset, og kigge nærmere på Brødremenighedens kirke og man kan ved forsker og teolog Christina Petterson høre om, hvem de første indbyggere i Christiansfeld var, hvor de kom fra og hvordan de kom til Christiansfeld.

En hel lille udstilling for en stjerne

Herrnhuter stjernen er særlig flot og har en særlig betydning, derfor laver Museum Kolding en hel lille udstilling kun med fokus på stjernen – udstillingen er åben i Søstrehuset fra fredag 3. november.

Udstilling af elevkunst

Stjerneudstillingen er ikke den eneste udstilling, der inviterer indenfor i Søstrehuset i forbindelse med Kulturarvsmåned. 4. klasse på Christiansfeld skole har nemlig arbejde med at lave bæredygtige billeder af genbrugsplast. Motiverne er fra Christiansfeld og byens historie. Billederne kan ses i Søstrehuset.

Find mange flere arrangementer i Kulturarvsmåneden på museumkolding.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel