Kolding Netavis

Business Kolding: Op mod 3.000 arbejdspladser er væk efter krisen

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Mellem 2.500 og 3.000 arbejdspladser er væk, når coronakrisen er ovre. Det vurderer Business Kolding ud fra deres undersøgelse. Foto: Pixabay.

Det ser ikke lyst ud, når vi er på den anden side af coronakrisen, vurderer Business Kolding.

Business Kolding har netop fået de samlede resultater fra en ny undersøgelse, hvor 388 lokale virksomheder siden i mandags har svaret på en række spørgsmål.

Blandt virksomhederne, som har besvaret spørgsmålene, har hver tredje mistet 76-100 procent af deres omsætning og hver femte har gennemført afskedigelser.

Samlet forventer virksomhederne, at hele 7 procent af arbejdspladserne vil være væk på den anden side af COVID-19 krisen. I runde tal svarer det til et tab af arbejdspladser i Kolding på 2.500-3.000, skriver Business Kolding.

Resultat skal tages med stor forsigtighed

Det er dog et resultat som skal fortolkes med meget stor forsigtighed. Business Kolding kan eksempelvis se, at flere virksomheder i undersøgelsen endnu ikke har overblikket over konsekvenserne for antallet af arbejdspladser endnu, og så ved ingen med sikkerhed, hvordan sundhedskrisen vil udvikle sig de kommende måneder.

Tabet af arbejdspladser kan derfor meget vel vise sig at være et underkantsskøn.

Det er vigtigt at holde fast i, at nedgangen i antallet af arbejdspladser sker som følge af et voldsomt chok og restriktioner. Hvis der åbnes for samfundet igen inden for en overskuelig periode, vil mange restauranter, hoteller og oplevelsessteder have behov for at ansætte mange af de medarbejdere som de nu har sagt farvel til. Det kan løfte økonomien hurtigt, hvis kunderne også vender tilbage.

290320 undersoegelse

Grafik: Business Kolding.

Konsekvenser værre end finanskrisen

Men som det umiddelbart ser ud nu, så vil konsekvenserne af COVID-19 krisen nemt kunne vise sig at være voldsommere end finanskrisen i 2008.

Undersøgelsen viser desuden, at en del virksomheder endnu ikke kender de mange hjælpepakker eller tilbud og gratis vejledning og rådgivning.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *