Kolding Netavis

Boghandlerkæde frygter den kommende tid

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

– Vi kan virkelig mærke, at Danmark er lukket ned, og vi kommer til at mærke det endnu mere i den kommende tid. Det her er meget alvorligt, og det kommer til at påvirke os mærkbart og i lang tid fremover, lyder det fra Arnold Busck.

Effekten af coronavirus kunne allerede mærkes hos Arnold Busck, før statsminister Mette Frederiksen onsdag aften offentliggjorde nye retningslinjer i forbindelse med håndteringen af coronavirus. Torsdag morgen åbnede samtlige Arnold Busck-butikker til mennesketomme butikscentre (blandt andet Kolding Storcenter, red.) og gågader i hele landet, og kæden gik som mange andre danske arbejdspladser i gang med at eksekvere på en nødplan:

– Vi kan virkelig mærke, at Danmark er lukket ned, og vi kommer til at mærke det endnu mere i den kommende tid. Det her er meget alvorligt, og det kommer til at påvirke os mærkbart og i lang tid fremover, siger administrerende direktør Helle Busck Fensvig i en pressemeddelelse og fortsætter:

– I starten af ugen var der en usikkerhed, hvor kunderne alene tænkte på at indkøbe dagligvarer, så kom der en umiddelbar afklaring onsdag aften, og nu er der ved at indfinde sig en mere pragmatisk holdning til at få forholdene til at fungere i privat regi med at have børn hjemme, at alt aflyses mv. og så melder spørgsmålet sig om, hvordan man skal få en ny hverdag til at fungere de kommende uger.

Arnold Busck frygter som mange andre detailhandlere for efterdønningerne af det udbrud af coronavirus, der har lagt store dele af landet øde hen.

Passer på medarbejdere og kunder

Arnold Busck valgte torsdag at følge regeringens opfordring og har derfor etableret hjemmearbejdsplads til de medarbejdere, der kan arbejde hjemmefra. Dette sikrer også, at der hele tiden kan følges op på nye tiltag, samt at der kan støttes op om butikkerne.

– Hos Arnold Busck tager vi ansvar for både vores medarbejdere og vores kunder, og derfor har vi valgt at sende alle de medarbejdere, der har mulighed for at arbejde hjemme, hjem i de næste to uger. Det er selvfølgelig et logistisk og praktisk puslespil, der skal gå op, men det er lykkes at finde en løsning, så vi fortsat kan supportere alle butikker og kunder bedst muligt, fortæller Helle Busck Fensvig.

Holder stadig åbent

Alle Arnold Busck-butikker i hele landet holder fortsat åbent med normale åbningstider, men alle planlagte arrangementer er aflyst frem til 29. marts.

– Alle vores medarbejderne i butikkerne har stor fokus på rengøring og håndhygiejne, og vi følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger meget nøje – vi skal passe på hinanden. Derfor kan vi også med god samvittighed byde alle vores kunder velkommen i butikkerne, hvor vi står klar til at hjælpe og rådgive om alt fra puslespil, spil og underholdning til læsning og læring, siger Helle Busck Fensvig.

Også webshoppen arnoldbusck.dk holder åbent, som den plejer. Det betyder, at man som altid i ro og mag kan købe bøger, spil og meget mere. Arnold Busck har desuden valgt at tilbyde fri fragt indtil udgangen af marts, således at de kunder, der er mest trygge ved at handle online, kan gøre det uden ekstra omkostninger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *