Kolding Netavis

Voldsom regn kan give oversvømmelser i Kolding Kommune

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Plovfuren risikerer - som sædvanlig - at blive oversømmet. Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Regnvejret starter tirsdag aften og varer til onsdag aften. Et nyt regnvejr rammer igen fredag. Og det kan give oversvømmelser i Kolding.

DMI varsler kraftig regn i Kolding Kommune fra tirsdag aften klokken 22 til onsdag aften klokken 22, og fredag er der også udsigt til en del regn.

Da vandet i forvejen står højt i vandløbene, kan der være risiko for oversvømmelse i udsatte områder langs Kolding Å som f.eks. i Alpedalen i Kolding. De store regnmængder kan også betyde, at Plovfuren lukkes for gennemkørsel, ligesom alle opfordres til at køre forsigtigt i trafikken, da der kan stå vand på vejene med risiko for akvaplaning.

Kolding Kommune følger sammen med TrekantBrand situationen. For en sikkerheds skyld er der kørt sandsække ud til Alpedalen til sikring mod eventuelle oversvømmelse, da de mest udsatte boligområder i Kolding by vurderes at være de lavtliggende adresser på Stadionvej.

Sandsækkene står på Stadionvej ved indkørslen til Kæmnerengen og kan frit hentes og benyttes af områdets beboere.

I varslingsperioden – frem til onsdag aften klokken 22 – kan der falde op mod 50 millimeter regn i Kolding Kommune, oplyser DMI.

030123 DMI
Grafik: DMI.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel