Kolding Netavis

Tilbyder vaccinationer igen til efteråret

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: KlausHausmann/Pixabay (Modelfoto)

Region Syddanmark er klar til at tilbyde vaccinationer mod COVID-19 og influenza i den kommende efterår- og vintersæson.

Fra 1. oktober til 20. december vil der være vaccinationscentre i Kolding, Svendborg, Odense, Esbjerg, Sønderborg, Aabenraa, Vejle samt et vaccinationssted på Ærø Sygehus.

Regionen vil også samarbejde med en privat aktør for at sikre, at vaccinationerne bliver så lettilgængelige som muligt for borgerne. Der vil desuden være regionale enheder, der kører ud til plejehjem eller borgeres hjem for at tilbyde vaccinationer.

Håber på stor tilslutning igen i år

Formand for Sundhedsudvalget, Mette With Hagensen (S), fortæller i en pressemeddelelse, at de håber at opnå samme høje tilslutning som sidste år, hvor over 77 procent af borgerne i Region Syddanmark blev vaccineret. Økonomien for vaccinationsindsatsen er stadig under forhandling med de nationale sundhedsmyndigheder.

Alle borgere på 65 år og derover vil blive inviteret til vaccination, og udvalgte grupper som personer med kroniske sygdomme, gravide og personer med nedsat immunforsvar vil også få tilbuddet om vaccination.

Det endelige vaccinationstilbud og information om tidsbooking blive informeret ud til borgerne inden 1. oktober, enten via digital post eller fysisk brev.

Sundhedsstyrelsen har meddelt, at influenzavaccination ikke vil blive tilbudt til børn mellem 2 og 6 år i år.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel