Kolding Netavis

Theodor tog tredjepladsen

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

En rigtig god forretningsidé indbragte Theodor Risager fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium en præmie på 20.000 kroner, da han deltog i finalen ved DLG Business Competition i København.

Flere af finalisterne ved DLG Business Competition i København studerer på kandidatniveau, men med i torsdagens finale var også en enkelt gymnasieelev – nemlig Theodor Risager fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium i Kolding.

Og 3.g-eleven gjorde det så godt, at han kunne tage hjem med en flot tredjeplads – og 20.000 kroner, skriver HANSENBERG i en pressemeddelelse.

– Det føles bare rigtig godt at have taget tredjepladsen i det felt. Det viser, at har man en god idé – og er villig til at lægge energi i den – kan man nå langt. Derudover har alle de projekter, jeg har arbejdet med på HANSENBERG Tekniske Gymnasium, lært mig, hvordan man kan administrere større opgaver, siger en meget glad Theodor Risager, der mandag var tilbage blandt klassekammeraterne i Kolding.

Fikser et problem

Tidligere på året opfordrede grovvareselskabet DLG studerende fra hele landet til at deltage i DLG Business Competition. Opfordringen lød på at skabe en ny fremtid for landbruget. Og Theodor Risagers idé var altså så god, at han var med blandt de seks finalister.

– Min løsning kan fikse et problem, som landmænd har. Samtidig er idéen relativ nem at implementere, fortæller Theodor Risager.

Rådgivning om brug af pesticider er i korte træk, hvad Theodor Risagers forretningsplan handler om:

– DLG skal hjælpe den enkelte landmand med optimering og med lovgivningen på pesticidområdet. Derved kan landmanden fokusere på andre dele af sit landbrug, forklarer den 20-årige gymnasieelev fra Sdr. Hygum.

I finalen skulle han præsentere sin forretningsplan for en jury. Og det var en god oplevelse, selv om Theodor Risager gik ind til præsentationen med sommerfugle i maven:

– Da jeg først var inde ved juryen, var det lige før, at det hele var nemmere end ved en eksamen. De var meget flinke, og det føltes helt naturligt at fremlægge planen.

God idé fra start

Netop det at fremlægge sin idé på en god måde er alfa og omega i konkurrencer. Det fortæller lektor på HANSENBERG Tekniske Gymnasium Morten Jørgensen, som har Theodor Risager i faget erhvervsøkonomi – og som var den første til at opfordre gymnasiets elever til at deltage i konkurrencen:

– Jeg er kommet med indspark, og Theodor og jeg har haft nogle snakke om projektet. Han havde en god idé fra begyndelsen – uden sådan en, kommer man ingen steder. Kunsten er så at få andre til at se, at idéen er god. Feltet var meget bredt, men jeg havde en god mavefornemmelse om, at det her godt kunne være en idé, der kunne bære, siger Morten Jørgensen.

Læser videre i Aalborg

Theodor Risagers forretningsplan kunne i den grad bære. Og han ved godt, hvad præmien på 20.000 kroner skal gå til:

– Nogle af pengene skal bruges på en ny bærbar, som jeg skal bruge på universitetet. Det, der så er tilbage, skal jeg bruge, når jeg skal flytte.

Theodor Risager har planer om at begynde på datalogistudiet på Aalborg Universitet til september.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *