Kolding Netavis

Tag på rejse med Kolding Sydbaner

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Sidste tog på Kolding Sydbaner til Hejlsminde holder her klar til afgang fra Kolding Sydbanegård. Foto: Svend Erik Brodersen (Arkivfoto)

Du inviteres på en rejse med Kolding Sydbaner.

Det er mere end 100 år siden Kolding Sydbaner blev indviet og 71 år siden banerne blev nedlagt. Men alligevel kan du opleve at komme med på en ”rejse” med disse små hyggelige tog, som futtede gennem de otte sogne syd for Kolding.

Det er journalist og forfatter til bogen om Kolding Sydbaner, Svend Erik Brodersen, som tager os med på den historiske rejse. Det sker i form af lysbilleder – krydret med spændende fortællinger.

Billederne er optaget grundlovsdag 1947 under en rejse med sydbanetoget primært ad strækningen fra Kolding via Bjært, Varmark, Dalager, Skamlingsbanke, Sjølund og Hejls til Hejlsminde.

Undervejs på turen vil du også kunne se og høre om nogle af de ting, som i gamle dage, kunne ses ud fra kupevinduet.

Banerne havde to strækninger, Kolding – Hejlsminde og Kolding – Taps- Vamdrup. De blev nedlagt 30. september 1948. Det skete i øvrigt under ret stor tumult. Også om dette drama vil Svend Erik Brodersen fortælle, når han onsdag den 2. oktober klokken 19 gæster Sdr. Bjert med Lokalhistorisk Arkiv i Bjert som vært.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *