Kolding Netavis

Syddanskerne kan blive vaccineret mod COVID-19 og influenza

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Pixabay (Modelfoto)

Fra 1. oktober kan udvalgte grupper af syddanskere blive vaccineret mod COVID-19 og influenza på 68 apoteker rundt om i Region Syddanmark.

Efterårssæsonen er efterhånden blevet lig med vaccinationscentre og invitationer i e-Boks. Sådan er det også i år.

Region Syddanmark samarbejder i år med apotekerne, som skal hjælpe regionerne med COVID-19 og influenzavaccinationer dette efterår og vinter. I Region Syddanmark betyder det, at syddanske borgere fra 1. oktober frem til 15. januar 2024 kan blive vaccineret på 68 forskellige apoteker på tværs af regionen.

Koncerndirektør i Region Syddanmark, Kurt Espersen, glæder sig over, at vaccinationsindsatsen er faldet på plads:

-Med apotekerne er Region Syddanmark snart klar til at byde syddanskerne velkomne til den kommende vaccinationssæson. Vi ved godt, at det bliver anderledes for dem, der plejer at blive vaccineret for influenza og COVID-19 hos deres praktiserende læge. Men fra de seneste to års vaccinationssæsoner ved vi også, at mange borgere har gode erfaringer med at blive vaccineret på apoteket. Derfor glæder vi os endnu engang til samarbejdet, og til at apotekerne vil hjælpe os med at vaccinere igen i år, fortæller Kurt Espersen i en pressemeddelelse.

Del af en fælles indsats

De nationale sundhedsmyndigheder har ønsket, at regionerne tilbyder borgerne et ens og enkelt vaccinationstilbud i år. Regionen har i organiseringen af den kommende vaccinationssæson haft fokus på en organisering med bred geografisk spredning imellem vaccinationsstederne og en fordeling af vaccinerne, så man undgår vaccinespild.

Ud over de 68 apoteker, tilbyder Region Syddanmark også vaccination mod COVID-19 og influenza på Ærø Sygehus og på syv vaccinationscentre i:

Kolding
Svendborg
Odense
Esbjerg
Sønderborg
Aabenraa
Vejle

Regionen vil i samarbejde med kommunerne også stå for vaccination på plejehjem og vaccination i hjemmet hos immobile borgere.

Region Syddanmark tilbyder i år syddanskere over 65 år COVID-19 og influenzavaccination. De vil modtage invitationen i løbet af september via digital post eller fysisk brev, hvis de er fritaget for digital post.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel