Kolding Netavis

Støt udsatte børn: Kendte inviterer syddanskerne på middag

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Støt udsatte børn i verdens fattige lande: Syddanskerne kan spise middag med Cecilie Beck, Rasmus Kofoed eller Thomas Herman og Chris Minh Doky – eller selv invitere venner og familie på middag til fordel for udsatte børn, lyder det fra SOS Børnebyernes nye kampagne RetGodtForVerden, som løber af stablen i denne uge.

Gennem mad skaber og vedligeholder vi gode relationer. Måltidet bringer os sammen og kan bygge bro mellem kulturer og verdner. I denne uge lancerer SOS Børnebyerne en ny kampagne med netop måltidet som omdrejningspunkt. Du kan spise sammen med de kendte eller selv holde middag for dine venner og familie – og samtidig støtte SOS Børnebyernes arbejde med at sikre omsorg til udsatte børn i verdens fattige lande.

Spis med de kendte

En række kendte har valgt at lave middag til fordel for SOS Børnebyerne. Så hvis du vil spise middag med f.eks. TV-vært Cecilie Beck og stjernekokken Ramus Kofoed eller en række andre kendte danskere, så skynd dig ind på www.retgodtforverden.dk og køb billet til middagen. Det er først til mølle-princippet der gælder, da der er et begrænset antal pladser.

– Jeg er glad for, at jeg ved at være vært for en hyggelig og lækker middag kan være med til at støtte SOS Børnebyernes vigtige arbejde med at sikre omsorg til udsatte børn i verdens fattige lande. Og jeg håber, at rigtig mange vil støtte op – enten ved at købe billet til min middag, eller ved selv at være vært for en middag til fordel for SOS Børnebyerne, siger Cecilie Beck.

Syddanskerne kan invitere venner og familie på middag

Udover at spise middag med kendte opfordrer SOS Børnebyerne nemlig den danske befolkning til at holde middag for deres venner og familie til fordel for SOS Børnebyerne. I stedet for at medbringe en værtindegave eller en flaske vin, opfordres middagsgæsterne til at sende en donation til de børn i verden, der har allermest brug for hjælp.

På den måde støtter man SOS Børnebyer nes arbejde uanset, om man deltager som vært eller gæst.

– Middagen kan være alt fra en simpel ’spaghetti Bolognese’ til en fin tre-retters menu. Man bestemmer selv, hvad der skal serveres, og hvilket beløb ens middagsgæster skal donere til SOS Børnebyerne som en symbolsk betaling for måltidet, fortæller Janda Campos, Relationschef fra SOS Børnebyerne.

Alle kan deltage, og det er nemt at være med. På www.retgodtforverden.dk kan du let oprette en middag, bestemme kuvertprisen og invitere dine gæster. En middagsbillet koster minimum 50 kr., og der er ingen øvre grænse for donation. Hvis du registrerer din middag via SOS Børnebyernes hjemmeside, deltager du desuden automatisk i lodtrækningen om en middag for to på restaurant NO2, en anmelderrost bistro på Christianshavn, som Michelinstjernekokken Søren Selin og hans partner Christian Aarø står bag.

Kampagnen kører i de kommende uger, men du kan afholde middage til fordel for SOS Børnebyerne året rundt.

Hvad går din støtte til?

Din støtte går til at sikre omsorg til udsatte børn. Verden over har forældreløse og udsatte børn ikke nogen at komme hjem til. De er helt alene i verden. Uden et hjem. Uden kærlighed og omsorg. 1 ud af 10 børn på verdensplan har ikke nogen til at passe på sig. Hver dag mister børn over hele verden deres mor og far på grund af krig, sygdom eller fattigdom. Men i ntet barn skal stå alene. Alle børn har brug for nogen, der tager sig af dem. Alle børn har brug for en tryg og kærlig familie.

Med #RetGodtForVerden samles der ind, så flere børn kan få en tryg opvækst i en kærlig familie. Vi sørger for, at hvert enkelt barn får støtte gennem de små og store udfordringer, som et børneliv er fuldt af. SOS Børnebyerne mener, at alle børn har ret til deres barndom. De har ret til kærlighed, et trygt sted at sove og mad på bordet.

Så langt rækker støtten

500,- kr. Et halvt års skolegang til et barn
300,- kr. sikrer mad til en fattig familie i en måned
125,- kr. En børnehaveplads i en måned, mens de voksne er på arbejde
50,- kr. To legetøjspakker til to børn med bøger, fodbold eller en bamse
25,- kr. Kladdehæfter og blyanter til et helt skoleår

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *