Kolding Netavis

Sommerhuset på Mols

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Bibi Berge.

Tirsdag den 7. november præsenterer Kolding Teaterforening forestillingen, ”Sommerhuset på Mols”, der er et skuespil om søstrene Ellen Dahl og Karen Blixen. Det sker på Kolding Egnsteater.

Forestillingen handler om de to søstre. Som børn mister de deres far til selvmord. Den ene er med til at grundlægge dét, vi i dag kender som Molslaboratoriet ved Naturhistorisk Museum, den anden bliver en verdensberømt forfatter. De får ingen børn. Begge bliver enker, før de fylder 50.

De mødes et døgn i den enes sommerhus i Mols Bjerge uden andre end hinanden og den fortid, der har præget dem. Mød Elle og Tanne, to søstre, der prægede deres samtid, fremtid og ikke mindst hinanden.

”Sommerhuset på Mols” er baseret på forholdet mellem den ukendte forfatter Ellen Dahl og hendes verdensberømte storesøster Karen Blixen, og deres tilknytning til Ellens sommerhus Lille Strandkær, der ligger i Mols Bjerge.

Både Ellen Dahl og Karen Blixen var meget fascinerede af den unikke flora og fauna i Mols Bjerge, som gav dem stor inspiration i deres forfatterskaber. Det er blandt andet på grund af Ellens Dahls kærlighed til den vilde natur, at den findes på Mols i dag. Ellen Dahl og hendes mand, Knud Dahl, ønskede at bevare hedelandskabet for eftertiden og skænkede derfor gården Nedre Strandkær – som i dag udgør Molslaboratoriet – og det omkringliggende land til Naturhistorisk Museum i Aarhus.

I de to roller ser vi Anni Bjørn og Nynne Karen Nørlund Stenild. ”Anni Bjørn spiller en skarp Karen Blixen, mens Nynne Karen Nørlund Stenild har en fin mildhed som Blixens udglattende søster, Ellen Dahl, i ”Sommerhuset på Mols”, skrev dagbladet Information.

Forestillingen er et samarbejde mellem Syddjurs Egnsteater og Teater Udsyn. Instruktør er Eva Maria Zacho, mens Simone Isabel Nørgaard har skrevet stykket.

Forestillingen starter klokken 19.30, og den varer ca. 60 minutter. Billetter kan købes på billetten.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel