Kolding Netavis

Skoleelever prøvede fag af

-Jeg har tænkt på at blive veterinærsygeplejerske, og HANSENBERG er det eneste sted i Danmark, hvor man kan tage den uddannelse. Så jeg er her for at se, hvad det er for et sted, og det hele virker meget spændende - og det er en flot zoo, fortalte Mai Fisker. Foto: Hansenberg.

For første gang nogensinde havde elever fra 8.-10. klasse mulighed for at deltage i “Prøv et fag” på erhvervsskolen Hansenberg i Kolding.

Vær med til at fodre dyrene i vores zoo. Byg en mobilholder med højttaler. Lær forskellige fletteteknikker.

Det er blot et udpluk af de tilbud, som elever i 8.-10. klasse har haft mulighed for at melde sig til ved Prøv et fag på Hansenberg.

Og lørdag åbnede skolen så op for de tilmeldte elever, som i små separate hold kunne prøve kræfter med en af skolens erhvervsuddannelser.

– Formålet med Prøv et fag er, at eleverne får faget i hænderne i stedet for bare at tale om det – og at de får faktuel viden om, hvad en erhvervsuddannelse kan føre videre til, fortæller skolechef for brancheskolerne Teknia og Designia på Hansenberg, Dan Zielke, i en pressemeddelelse.

Et kig indenfor

Blandt de besøgende var Jonas Buus Larsen, som havde valgt at se nærmere på tømrerfaget:

– Jeg vil gerne være tømrer, og så lød Prøv et fag interessant. I dag har jeg fundet ud af, hvor svært det egentlig er at være tømrer, men jeg har stadig lyst, og jeg har planer om at starte her på Hansenberg efter sommerferien, fortalte Jonas Buus Larsen, mens han var i gang med at bygge spær sammen med sin far.

Mai Fisker havde derimod valgt at tage en tur i Hansenbergs zoo:

– Jeg har tænkt på at blive veterinærsygeplejerske, og HANSENBERG er det eneste sted i Danmark, hvor man kan tage den uddannelse. Så jeg er her for at se, hvad det er for et sted, og det hele virker meget spændende – og det er en flot zoo.

Det er første gang, at Hansenberg har arrangeret “Prøv et fag” for grundskolens tre ældste klassetrin.

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *