Kolding Netavis

Så gode er borgerne i Syddanmark til at undgå restskat

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Torsdag frigives forskudsopgørelsen for 2020. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Borgerne i region Syddanmark var i 2018 næstbedst til at ramme plet i deres forskudsopgørelse. Fra torsdag kan 5,1 mio. borgere sikre sig, at forskudsopgørelsen for 2020 stemmer og dermed undgå en uventet restskat.

Forskudsopgørelsen for 2020 ligger klar til 5,1 mio. borgere torsdag den 21. november i TastSelv på skat.dk. Forskudsopgørelsen er budgettet for 2020 og viser den forventede indkomst, fradrag samt den procent, som arbejdsgiveren anvender til at trække skat af lønnen. En korrekt forskudsopgørelse er den bedste måde at sikre sig mod en uventet restskat på. Det var borgerne i region Syddanmark næstbedst til i 2018.

– Vi har mange oplysninger, men vi ved ikke alt. Derfor er det en god ide, hvis du bruger 10 minutter på at sikre, at oplysningerne i din forskudsopgørelse er rigtige. En korrekt og opdateret forskudsopgørelse er den bedste måde at sikre sig mod en uventet restskat på, siger Karoline Klaksvig, underdirektør i Skattestyrelsen, i en pressemeddelelse.

I den seneste årsopgørelse – den fra 2018 – var borgerne i region Nordjylland og Syddanmark bedst til at ramme plet med deres privatøkonomi. I gennemsnit skulle borgerne i Region Syddanmark betale 4.500 kr. i restskat, hvor nordjyderne klarer sig en smule bedre med 4.400 kr. Helt modsat borgerne i Hovedstaden, hvor de betalte mest. Her måtte borgerne i snit af med 5.900 kr. i restskat.

Ændringer i livet kræver et forskudstjek

– Pension, nyt hus og nyt job er typiske eksempler på ændringer i livet, der kræver, at man tjekker forskudsopgørelsen. Stemmer alle oplysninger og tal med virkeligheden, behøver man ikke gøre noget, men har man ændringer eller tilføjelser, kan man rette forskudsopgørelsen med det samme på skat.dk, forklarer Karoline Klaksvig.

De ændringer i livet, der især bør giver anledning til, at man bør tjekke forskudsopgørelsen er f.eks.:

Nyt hus – fradrag for renteudgifter og betaling af ejendomsværdiskat

Omlægning af realkreditlån, hvor renteudgifterne ændrer sig

Nyt job, hvor lønnen stiger eller falder

Ny vej til arbejde, så kørselsfradraget ændrer sig

Ny udlejning af bolig

Nyt firma

Nygift eller nyskilt

Forskudsopgørelsen kan ændres løbende i 2020, så den altid er opdateret, når der er sket ændringer i ens liv.

Få hjælp med Skattestyrelsens fradragstest

Skattestyrelsen har lavet en fradragstest, der kan hjælpe med at sikre, at oplysningerne i forskudsopgørelsen er korrekte. Gennem et par spørgsmål giver testen hurtigt og nemt informationer om relevante fradrag og hvilke betingelser, der skal være opfyldt for at få et fradrag.

– Hvis man er i tvivl om, hvilke fradrag man er berettiget til, er fradragstesten en nem og hurtig måde at få et overblik på, hvad der kan være relevant for én og hvilke regler, der gælder, siger Karoline Klaksvig.

Find fradrag på skat.dk/fradragstest

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *