Kolding Netavis

Renovering af bro genoptages

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Mandag genoptages renoveringen af Den Gamle Lillebæltsbro.

Vejdirektoratets omfattende renovering af Den Gamle Lillebæltsbroen bliver genoptaget mandag formiddag, efter at arbejdet blev sat midlertidigt på pause den 29. maj. Det oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Årsagen var en hændelse, hvor en af entreprenørens ansatte fik stød på grund af en fejl i strømføringen på broen.

Særlige tiltag

Eksperter mener nu, at have fundet den mest sandsynlige årsag til fejlen, og Vejdirektoratet har derfor i samarbejde med Banedanmark etableret omfattende sikkerhedsforanstaltninger, så problemet ikke opstår igen.

Som et særligt tiltag har man opsat et særligt sikkerhedssystem, som udligner al form for højspænding i broen, hvis dette skulle opstå. Systemet bliver blandt andet også anvendt på andre banestrækninger.

Renoveringen kan fortsætte

Med de skærpede tiltag forventer man, at problemet er løst, så renoveringen kan fortsætte, fortæller Iben Maag, der er projektchef i Vejdirektoratet.

– Sikkerheden på broen har naturligvis første prioritet, og heldigvis kom den ansatte ikke alvorligt til skade ved uheldet. Vi har med eksperternes hjælp fået løst problemet med broens strømføring, så arbejdet nu kan fortsætte på broen, siger Iben Maag, der samtidig understreger, at problemet alene opstod på byggepladsen, så der ikke på noget tidspunkt har været fare for fodgængere eller cyklister.

Vejdirektoratet forventer at dette års etape af renoveringen er afsluttet inden efterårsferien som planlagt.

Den Gamle Lillebæltsbro har i forbindelse med renoveringen været spærret for vejtrafik siden 22. maj. Imens har trafikanterne skullet benytte sig af Den Ny Lillebæltsbro. Det har medført ekstra trafik, men trafikafviklingen er overordnet forløbet efter planen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *