Kolding Netavis

Pigerne sætter sig på Kolding Elites Talentpris

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Igen i år uddeles Kolding Elites Talentpris. Prisen uddeles til et særligt sportstalent mellem 15 og 23 år, som har markeret sig positivt, udvist stor dedikation og har potentiale til endnu mere.

Den 1. februar afvikles årets fritidsfest og traditionen tro hyldes personer, der i det forgangne år har gjort en ekstraordinær indsats. Med titlen som årets talent medfølger et diplom og en check på 5.000 kroner, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Årets vinder er udvalgt af en jury med godt kendskab til talentudviklings- og elitesportsverdenen. Juryen bestod således af formand for eliteidrætsrådet, Jesper Kjølhede, næstformand Tanya Buchreitz Løwenstein, tidligere håndboldlandsholdsspiller Christian Hjermind, tidligere europa- og verdensmester i kick boxing Thomas Jensen og tidligere landsholdsmålmand Stina Lykke.

For prisen som årets talent 2018 har juryen valgt mellem 12 indstillede kandidater og udpeget de tre nominerede:

Badmintonspilleren Amalie Schulz Terp-Nielsen på 17 år har haft et begivenhedsrigt 2018 med mange flotte resultater. I september kulminerede året med en flot sølvmedalje i damesingle til U19 EM. De flotte resultater betød udtagelse til ungdomsverdensmesterskaber i november, hvor hun med sin makker blev blandt de 16 bedste ungdomspar i verden. Amalie er utrolig målrettet, engageret og ikke mindst reflekteret omkring sin karriere.

Fodboldmålmanden Lene Christensen på 18 år har i 2018 grebet udfordringen med at udfylde de store fodspor efter tidligere landsholdsmålmand Stina Lykke. I sommers var Lene med DBU’s U19-landshold til EM og hun har således været med på øverste hylde. Lene har talentet, viljen og den fysiske styrke til at gå hele vejen og hun spås en spændende fremtid.

Triatleten Anastacia Damm på 17 år har gennem flere år levere flotte resultater og deltaget til EM og VM for ungdom. I 2018 sikrede Anastacia med en fornem præstation en plads til ungdoms-OL til Danmark, en plads der senere gik til en anden dansker, som hentede to medaljer. Anastacia er en fighter med en evig vilje til at forbedre sig og er opsat på at nå hendes mål og drømme.

Vinderen af prisen offentliggøres til fritidsfesten i Sydbank Arena den 1. februar.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *