Kolding Netavis

Nyt bestyrelsesmedlem: -Jeg glæder mig

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Pressefoto.

21. juni indtræder Lotte G. Lundberg i bestyrelsen for Kolding Havn. Hun glæder sig til at bidrage med nye perspektiver på vækstmuligheder samt solide erfaringer med gennemførsel af kapitalintensive projekter – og så har hun en gammel kærlighed til havnen.

Kolding Havn har de senere år haft en imponerende vækst og afsluttede 2017 med et historisk godt regnskab, men også med en udfordring i forhold til at finde nye vækstmuligheder, da kapaciteten på havnen er ved at være fuldt udnyttet.

Kolding Havn har potentiale til at vækste yderligere – ikke mindst på grund af den tætte sammenhæng mellem vejgods-, bane- og skibstransport, som gør Kolding Havn til en attraktiv samarbejdspartner for mange virksomheder, men det kræver både, at havnen udvides, og at der tænkes kreativt, så væksten også kan komme fra helt nye vinkler.

I forhold til begge udfordringer så bliver Lotte G. Lundberg en vigtig ressource i forhold til havnens udvikling.

– Udover i en periode at have været administrerende direktør for Maersk Broker Agency (nu købt af shipping.dk, red.) et større skibsagentur i de danske og skandinaviske havne, har jeg stor erfaring med kapitalintensive projekter – blandt andet fra min tid hos A.P. Møller – Mærsk Gruppen, hvor mit team og jeg i mange år var ansvarlig for køb og forhandling af kontrakt af nye skibe og borerigge. Det handler blandt andet om at etablere en fornuftig, langsigtet og holdbar business case, sikre en beskrivelse af projektet, der er så god, at der ikke kan opstå tvivl om den forventede leverance samt styring af risici. Store projekter, som eksempelvis udvidelsen af et havneområde vil være, strækker sig over flere år. Kontrakter skal være fornuftige og klare, således at samarbejdet mellem leverandøren og kunden fungerer for begge parter, for at projektet lykkes tilfredsstillende i sidste ende, siger Lotte G. Lundberg, som også sidder i bestyrelsen for Frederikshavn Havn, der har gennemført en havneudvidelse for nylig.

Grønborgs Tømmerhandel gav inspirationen til maritim karriere

G’et i Lotte G. Lundberg dækker over navnet Grønborg, hvilket mange i Kolding og omegn forbinder med den store tømmerhandel, som for år tilbage lå der, hvor Syddansk Universitet nu ligger i Kolding.

Som ung havde Lotte G. Lundberg sin daglige gang i både tømmerhandlen og på havnen, via hvilken tømmer oprindeligt også importeredes til Grønborg Tømmerhandel.

– Det var Kolding Havn, der inspirerede mig til som 19-årig at søge ind hos Mærsk som international shippingelev. Her blev jeg uddannet og har fået rigtig mange af mine erfaringer og viden om både søfart, transport, logistik, og havnedrift, hvilket jeg nu bruger aktivt i mit bestyrelsesarbejde, siger Lotte G. Lundberg.

Hun lægger ikke skjul på, at det også er en af grundene til, at hun har sagt ja tak til pladsen i bestyrelsen, og hun glæder sig til at bidrage.

Stærk kapacitet

Det var Kolding Havn, som tog kontakt til Lotte G. Lundberg for at invitere hende ind i havnens bestyrelse, og det er selvsagt en tilfreds bestyrelsesformand som kan meddele, at rammerne for samarbejdet er faldet på plads.

– Hun kommer med både erfaringer og kompetencer fra områder, som vi arbejder intensivt med på Kolding Havn, og jeg er sikker på, at vi kommer til at have stor gavn af hendes engagement i årene, der kommer. Jeg glæder mig meget til samarbejdet med hende og de øvrige medlemmer i bestyrelsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel