Kolding Netavis

Ny genbrugsbutik: -Et skråplan som forhåbentligt ingen succes får

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Ole Kærup, formand for Røde Kors Kolding, Påfuglevej 5, 6000 Kolding.

Jeg går ind for cirkulær økonomi! Det skal der ikke herske tvivl om. Genbrug er godt for alle der bekymrer sig om vores planets ve og vel.

Men at det skal være en kommunal opgave at udlicitere adgangen til brugbare effekter til private interessenter, har jeg svært ved at se skulle gavne andre end den erhvervsdrivende selv.

En privat dreven – og kommunal støttet genbrugsbutik, er en hån mod de frivillige ulønnede medarbejder i Koldings mange genbrugsbutikker, hvis overskud bl.a går til at støtte frivilligt socialt arbejde i Danmark og katastrofe-og nødhjælpsarbejder i ind-og udland, som skiftende regninger gennem de senest 10 år, har beskåret.

Det socialøkonomiske aspekt giver jeg heller ikke meget for. Flere af Koldings genbrugsbutikker modtager skam gerne personale i arbejsdprøvning o.l..

Det er simpelthen et skråplan som forhåbentligt ingen succes får. Så jeg opfordrer Kolding Kommune til at genbruge eksisterende genbrugsbutikker, og Koldings befolkning til at deponere anvendelige effekter til din nærmeste genbrugsbutik.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *