Kolding Netavis

Monopol skal aflives

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Knud Erik Langhoff, folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti, Mariavej 9 6091 Bjert.

Monopol skal aflives og lovgivningen ændres før vi kan anvende den mest miljøvenlige energi.

Det er min påstand at flere love, her blandt andet varmeforsyningsloven er en hindring for miljørigtig energianvendelse, hvorfor der skal lovændring til.

Der er overhovedet ingen tvivl om, at vi skal gøre en stor indsats for et forbedret klima, så vi kan aflevere en bedre verden end vi overtog.

Derfor undrer det mig rigtig meget at vi lovgiver og tillader monopoler, der forhindrer at bruge den absolut mest Co2 neutrale energi, nemlig overskudsvarme fra virksomheder og energi der fremkommer fra behandling af restaffald og overophedet spildevand.

For mig ligger det lige til højrebenet, at samle energien op og anvende den.

Men som eksempel på det modsatte har vi i Trekantområdet givet Ørstedværket førsteret til at levere varme til fjernvarmen. Ørstedværkets varme er produceret på flis, der kommer af træ som i store mængder, er importeret fra fjernt liggende lande, og så leder vi overophedet spildevand og andet Co2 neutral energi ud i Lillebælt, og ud i atmosfæren.

Overskudsvarmen kunne være anvendt til boligopvarmning, som det blandt andet sker i ungdomsboligerne ved Skamlingvejen i Kolding.

Fjernvarmeværkerne har forsyningsret – de burde også have pligt til først at bruge den Co2 neutrale energi fra overskudsvarme, og først derefter supplere med importeret energi.

Jeg vil arbejde for en ændring af varmeforsyningsloven og sikre at monopolvirksomheder påtvinges at anvende den mest klimavenlige energi.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *