Kolding Netavis

Mads, Jesper og Jens reddede baby på to måneder fra døden

Elo Christoffersen
By Elo Christoffersen
Her ses Knud og hans familie sammen med de tre førstehjælpere. Foto. Dansk Folkehjælp.

Mads Ravn, Jesper Runge Krone og Jens Callesen fra Trekantområdet, som reddede den kun to måneder gamle baby, Knud, fra døden, blev lørdag hædret.

En helt almindelig mandag holdt den to måneder gamle baby, Knud, pludselig op med at trække vejret. Forældrene kontaktede straks alarmcentralen, og efter blot fire minutter ankom de tre frivillige førstehjælpere fra Dansk Folkehjælp, Mads, Jesper og Jens. De tre kæmpede for Knuds liv, fik ham til at trække vejret igen og først efter 16 minutter ankom ambulancen. I dag er Knud en sund, rask og smilende dreng takket være indsatsen fra de tre prismodtagere, oplyser Dansk Folkehjælp.

For deres indsats modtog de lørdag i fællesskab prisen som Årets Folkehjælper 2020. Kåringen fandt traditionen tro sted ved Dansk Folkehjælps årsmøde, der lørdag blev afholdt i Vejle.

Udkaldsordning

Mads, Jesper og Jens er alle del af en udkaldsordning for frivillige førstehjælpere, som alarmeres af regionernes alarmcentraler, når en person i nærområdet får hjertestop.

Klaus Nørlem, Dansk Folkehjælps generalsekretær, begrunder kåringen:

– Takket være Mads, Jesper og Jens og deres fuldkommen fantastiske indsats blev en potentielt dybt tragisk historie vendt til en fortælling om heltemod. Deres indsats viser vigtigheden af, at vi er lykkedes med at tænke frivillige ind i den præhospitale redningskæde. For Dansk Folkehjælp var det i år helt oplagt, at netop Mads, Jesper og Jens skulle være modtagere af vores fornemmeste hæder, nemlig prisen som Årets Folkehjælper. De er hver især rollemodeller for det fortalerarbejde, som skal vise, at alle fra det danske civilsamfund har en unik mulighed for at gøre en forskel. Også når det handler om liv eller død. Gennem vores personlige engagement er vi alle enestående ambassadører for, at flere danskere påtager sig dette samfundsansvar, siger Klaus Nørlem.

Se billederne nedenunder…

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *