Kolding Netavis

Kolding blandt de førende inden for denne sportsgren

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Danmarks bedste e-sport-spillere, når Bramdrupdam Sports- og Mødecenter slår dørene op for en kæmpe e-sportsturnering.

I disse år eksploderer interessen for e-sport – både hvad angår antal udøvere og generel interesse, oplyses det i en pressemeddelelse.

Senest har IOC holdt møde med forskellige aktører med henblik på at få e-sport på programmet til OL, og Kolding er med helt fremme i frontlinjen takket være lokale ildsjæle, vurderer Thomas Bjørn-Luthi, der er formand for interesseorganisationen Cross Border Esport, som arbejder på at fremme forholdene og udbredelsen af e-sport.

Kolding har blandt andet et af de bedste hold på DGIs rangliste, og der er mange flere på vej. Det kan blandt andet opleves ved turneringen i næste weekend, hvor der er plads til flere hundrede spillere og lige så mange publikummer:

– Jeg håber, at vi får besøg af rigtig mange nysgerrige mennesker i løbet af weekenden. Selv om e-sport er blevet anerkendt som en rigtig sportsgren på linje med skak, billard og skydning, så er der stadig mange, som ikke kender til sporten, siger Thomas Bjørn-Luthi i pressemeddelelsen.

E-sport skal spilles i hallerne

Turneringen bliver afholdt i et tæt samarbejde mellem Bramdrupdam Sports- og Mødecenter, foreningen Kolding E-sport, Cross Border Esport og ikke mindst Fonden for Fynske Bank, som støtter økonomisk.

– Vi støtter generelt lokale arrangementer, som kan være med til at styrke og udvikle børn og familier, og vi er særligt glade, hvis det også knytter sig til sport. Dette arrangement lever op til det hele. Ikke mindst fordi vi mener, at det er vigtigt at få flyttet computerspillene ud af drenge- og pigeværelserne, både for at få udviklet de talenter, vi har inden for e-sport, men også for at sikre at sporten bliver en del af en generel sund livsstil, som også indeholder masser af fysisk aktivitet og sociale fællesskaber, siger filialdirektør i Fynske Bank Morten Skov.

Den holdning får opbakning fra Martin Johansen, der er formand og træner i foreningen Kolding E-sport:

– Vi har nogle rigtig stærke talenter i Kolding. Jeg vil ikke blive overrasket, hvis vi har mindst ét professionelt holdt inden for de næste fem år, men ligesom inden for andre sportsgrene, så kræver det, at man tager træningen og udviklingen seriøst.

I dag har foreningen Kolding E-sport mere end 100 medlemmer, og det tal stiger støt i takt med, at foreningen finder egnede trænere og faciliteter, hvor de kan have deres aktiviteter. Siden Bramdrupdam Sports- og Mødecenter sidste år åbnede Koldings første e-sports arena, har Kolding E-sport fået bedre faciliteter og tilbyder nu træning to forskellige steder i Kolding, hvilket har smittet positivt af på medlemstallet.

E-sport kan være med til at fastholde de unge i byen

Udover at interessen for e-sport stiger, så peger centerleder Steffen Nikolajsen også på, at e-sport med fordel kan blive en strategisk satsning i Kolding:

– Vi har gode uddannelsesmuligheder og behov for arbejdskraft med flair for IT, og her kan e-sport være en af de ting, som får unge mennesker til at vælge Kolding, når de skal finde ud af, hvor de vil uddanne sig, ligesom det kan være med til at fastholde dem efterfølgende. Vi har i Bramdrupdam Sports- og Mødecenter lagt en del arbejde i at skabe nogle gode rammer for sporten, og jeg håber, at det kan skabe grundlaget for, at der kommer en rigtig god opbakning til sporten fremover. Og er man i tvivl om, hvad det hele drejer sig om, så vil jeg gerne invitere alle til at kigge forbi i weekenden 17.-18. august og opleve det selv. Det er en fantastisk gejst, der er omkring sporten.

Program for CBE National tour – Kolding

Hal 1

Fredag d. 17. august

16.00 Dørerne åbner for spiller og LAN deltagere
18.00 Dørerne åbner for tilskuer / konkurrencerne begynder
19:00 CS:GO Runde 1 – BO1
20:45 CS:GO Runde 2 – BO1
22:30 CS:GO Runde 3 – BO1
23.00 Arenaen lukker for tilskuere – Arenaen er åben for spillere hele natten
00:15 CS:GO Runde 4 – BO1

Lørdag d. 18. august

08.00 Klargøring til dagens turneringer
10:00 CS:GO Runde 5 – BO1
10.00 FIFA18 og Hearthstone indtjekning
11.00 FIFA18 og Heartstone turneringerne starter
11:45 CS:GO Runde 6 – BO1
13:30 CS:GO Runde 7 – BO1
15:30 CS:GO Kvartfinaler – BO1
17:30 CS:GO Semifinaler – BO3
21:00 CS:GO Finale – BO3

Hal 2

Casual LAN fra fredag d. 17. august kl. 16 til søndag den 19. august kl. 14.

Salen

Foredrag med Søren og Viola fra tv-programmet ”Tæv din teenager” lørdag d. 18. august kl. 15.

Billetter til at spille både i turneringen og til Casual LAN kan købes via Cross Border Esports hjemmeside: www.crossborder-esport.com. Tilskuere kan købe billetter ved indgangen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *