Kolding Netavis

Kære brandmand

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Tobias Jørgensen (V), folketingskandidat og byrådsmedlem i Kolding, Fovsletvej 21, 6580 Vamdrup.

Kære brandmand, tak for din indsats. Du er klar til at rykke ud, når ulykken rammer. Ikke alle ved det, men du er en af de mange tusinde deltidsansatte eller frivillige brandfolk, der indgår i det daglige beredskab.

Det at være frivillig eller deltidsansat, betyder at du binder dig til at have vagt i mange timer, hvor du kunne have lavet meget andet. Når du er på vagt, skal du være klar til at afgå med brandbilerne inden for fem minutter efter du har fået alarmen.

Det betyder at du skal planlægge dine vagtdage nøje, du kan ikke køre hvorhen du vil, du kan ikke få en øl med naboen. Jule- og nytårsaften er du også klar til at afbryde alt, for at hjælpe os andre.

Kort fortalt, så giver det store ansvar man er pålagt som brandmand en masse begrænsninger. For de frivillige giver det selvsagt 0kr i løn, og deltidsansatte brandmænd har omkring 50-70.000kr om året. Det er ikke mange penge set i forhold til timer og ansvar.

Som frivillig eller deltidsbrandmand har du sikkert også svært ved at finde en arbejdsgiver, der er fleksibel nok til at du kan passe brandmandsjobbet samtidigt.

Til alle jer der ikke er brandmænd! Hvis alternativet til de løsninger der er i dag, hedder fuldtidsansatte, så bliver det voldsomt fordyrende, og man vil ødelægge gode solide traditioner og sammenhold i samfundet. Fakta er bare, at det bliver stadigt svære at rekruttere brandfolk.

Derfor vil jeg kæmpe for at virksomheder der ansætter en brandmand belønnes, gerne ligesom lærlingeordningen der gav firmaer 50.000 kr. når de ansatte en lærling. Jeg vil kæmpe for, at deltids og fritidsbrandmænd får en særlig skattefordel, så det bliver mere attraktivt at uddanne sig til en af hverdagens helte.

Kære brandmand, tak fordi du er klar til at rykke ud når ulykken rammer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *