Kolding Netavis

Julemarked på Trapholt

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Trapholts populære julemarked tiltrækker hvert år udstillere og besøgende fra hele landet. I år præsenterer 55 særligt udvalgte kunsthåndværkere og designere deres unikke produkter – midt i Trapholts smukke arkitektur.

Kunsthåndværkere og designere fra hele landet udstiller og sælger unikke julegaver i træ, læder, tekstil, keramik, smykker, papir og glas på Trapholts julemarked i weekenden 1.-2. december. Trapholt har nøje udvalgt udstillerne for at sikre markedets høje kvalitet og variation, og gæsterne vil i år se en fin blanding af nye unge talenter samt anerkendte kunsthåndværkere fra tidligere år.

– Glæden ved vores julemarked er muligheden for at møde kunstnerne og høre om de tanker og processer, der ligger bag produkterne. Blandt udstillerne oplever vi i år en gennemgående bølge af bæredygtighed og fokus på solidt kunsthåndværk, siger Maria Vallø Strauss, arrangementsansvarlig på Trapholt, i en pressemeddelelse.

Foruden kunsthåndværkerne og designerne byder julemarkedet på stemningsfyldt live julejazz, hvid gløgg, æbleskiver og brunch og julemarkedets gæster – store som små – kan lave Kay Bojesen sprællemænd i den kreative workshop.

Gæsterne kan naturligvis også gå på opdagelse i resten af Trapholt og opleve den populære udstilling ’Kay Bojesen – Humøret i dansk design’, ’Danish Modern’ udstillingen om Nanna Ditzel samt den permanente Richard Mortensen udstilling.

Ønsker man flere oplevelser og et særligt indblik i dansk design, er der mulighed for at fuldende dagen med en guidet introduktion til Arne Jacobsens Kubeflex sommerhus.

Fakta

Julemarkedets åbningstid og entré: 1. og 2. december kl. 10-17. Entrébillet 55 kroner, der også giver fri adgang til resten af museet.

Guidede omvisninger i Arne Jacobsens sommerhus kl. 11, 13 og 15 af ca. ½ times varighed.

Café Trapholt serverer brunch, æbleskiver og hvid gløgg.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel