Kolding Netavis

International hyldest til syd- og sønderjyske hjerteløbere

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Grethe Thomas, der er projektchef i TrygFonden, modtog prisen. Pressefoto.

I Syd- og Sønderjylland er 24.481 hjerteløbere klar til at løbe afsted for at begynde genoplivning, når der er hjertestop i nærheden. Sammen med hjerteløbere i resten af landet er de med til at øge chancen for at overleve et hjertestop.

I løbet af de seneste 20 år er overlevelsen efter hjertestop firedoblet i Danmark, fordi så mange af os kan yde hjertemassage, stiller hjertestartere til rådighed og melder os som hjerteløbere. Og det har de lagt mærke til uden for landets grænser.

Onsdag aften modtog Grethe Thomas, der er projektchef i TrygFonden og en af de bærende kræfter bag Hjerteløberordningen og Hjertestarter-Netværket, en AED & CPR Award ved nonprofitorganisationen ”European Emergency Number Associations” årlige konference i Slovenien. En pris, der i høj grad er en hyldest til de 152.000 hjerteløbere i Danmark, som har engagement og vilje til at træde til for at redde liv.

-Ved at etablere det nationale Hjertestarter-Netværk og Hjerteløberordningen har vi sammen med andre partnere firedoblet overlevelsen efter hjertestop uden for hospital og styrket overlevelseskæden. Jeg vil gerne takke hjerteløberne for deres store engagement og indsats for at redde liv, lød det fra Grethe Thomas, da hun modtog prisen.

Hjerteloeber i trappeopgang
Pressefoto.

Udover at hylde hjerteløberne er prisen også en anerkendelse af Danmark som et foregangsland inden for implementering af ”best practice” på genoplivningsområdet og af alle de aktører, som hver dag arbejder for, at flere skal overleve hjertestop.

European Emergency Number Association, der har base i Bruxelles, samarbejder med nødopkaldscentre, myndigheder og andre organisationer for at fremme standarder, teknologisk innovation og samarbejde mellem nødopkaldstjenesterne. Målet er at forbedre responsen i nødsituationer og redde flere liv.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel