Kolding Netavis

Ikke noget højvandssikring

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Elvis Comic (S), byrådsmedlem, Gotthardpasset 8, 6000 Kolding.

Teknik- og Klimaudvalget har på mødet i tirsdags den 10. september 2019 behandlet et projekt der har været længe undervejs – nemlig højvandssikring ved Grønninghoved og Binderup.

Højvandssikring skulle være med til at beskytte de ejendomme der er, i sommerhusområdet og derfor blev forvaltningen i Kolding Kommune i 2017 bedt om, at undersøge mulighederne.

I juni måned 2017 besluttede Byrådet dengang, at bevilge en million kroner til en gennemførelse af en teknisk forundersøgelse af behov og muligheder for højvandssikring.

Derudover skulle forvaltningen lave en estimering af de økonomiske omkostninger til etablering og vedligeholdelse af en eventuel højvandssikring ved Grønninghoved og Binderup. Sågar sagde Kystdirektoratet, at der er et behov for at højvandssikre området.

Af høringssvarene kan det ses, at den overordnede holdning i området er, at der ikke ønskes en højvandssikring på nuværende tidspunkt.

Det er klart når, et så markant flertal markere i høringssvarene, at de ikke ønsker at der skal være et dige eller andet højvandssikring i Grønninghoved og Binderup, så kan jeg som politiker ikke pålægge borgerne i området en egenbetaling, når der ikke er opbakning til det.

Derfor siger Socialdemokratiet på nuværende tidspunkt nej, til at arbejde videre med højvandssikring ved Grønninghoved og Binderup.

Jeg mener også, at det er vigtigt, at man tager dialogen med sommerhusejerne om den videre proces. Og det ved jeg, at det går i gang snarest og forvaltningen laver informationsmøde og orientere om beslutningen samtidig forklare forvaltningen om hvilke muligheder der er for at sikre ejendommene fremadrettet. Det kan være via individuelle løsninger og mindre fælles løsninger i sommerhusområdet.

Jeg er glad for, at vi har arbejdet konstruktivt med projektet og at vi har inddraget borgerne i processen. Det har været med til at skabe den klarhed, der er nødvendig for, at jeg kan sige, at vi har truffet den rigtige beslutning på et oplyst grundlag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *