Kolding Netavis

Huset Fundament får støtte fra Realdania

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Huset Fundament i Jernbanegade i Kolding. Privatfoto.

Lokale projekter får støtte til at realisere ildsjælenes byggedrømme.

Kolding har fået tildelt en del af de 15 mio. kr. i støtte, der er blevet fordelt til 17 projekter landet over som led i Realdanias Underværker-kampagne. Blandt de udvalgte initiativer er tre fra Trekantområdet, der nu kan se frem til at få støtte til spændende projekter.

I Kolding vil den socioøkonomiske forening, Huset Fundament, omdanne de ikoniske lokaler fra det tidligere spillested, Pitstop, til et nyt kulturhus for unge i bymidten. Visionen er at skabe et socialt samlingspunkt for unge og styrke det kulturelle miljø i Koldings centrum. Dette projekt vil kræve en omfattende renovering for at realisere drømmen om et aktivt og levende fællesskab for unge. Huset Fundament har fået en million kroner i støtte.

Taulov Station

I Taulov vil ildsjæle genoplive den historiske Taulov Station, der står tom og underudnyttet. Planen er at skabe et sted, hvor lokalsamfundet kan samles om forskellige fællesskabsaktiviteter, og hvor den manglende samlingsplads kan blive genoprettet.

I Middelfart ved Lillebælt vil Blå Brobyggere etablere en aktivitets- og undervisningsbro ved Maritim Center Lillebælt. Her vil broen være centrum for dyrkning af muslinger, dykning samt formidling af viden om natur og biodiversitet i Lillebælt. Dette initiativ vil skabe et vigtigt mødested for udendørs aktiviteter, samtidig med at det formidler vigtige budskaber om naturen og biodiversiteten.

Fællesskaber kan spille en central rolle

Realdania’s støtte til disse og 14 andre projekter viser, at fællesskaber kan spille en central rolle i at løse aktuelle samfundsudfordringer og styrke lokale fællesskaber. De frivillige ildsjæle bag disse projekter har fået muligheden for at virkeliggøre deres visioner og skabe levende, bæredygtige fællesskaber i historiske bygninger og byområder.

Underværker-kampagnen har siden 2011 støttet i alt 349 frivillige projekter med næsten 190 mio. kr. over hele landet. Initiativerne spænder bredt, fra store byer til små landsbyer, i et forsøg på at styrke det lokale fællesskab på tværs af Danmark.

-Ildsjælene i lokalsamfundene bidrager virkelig til at skabe styrkede fællesskaber. Vi ønsker at give vores støtte til dette engagement, og jeg ser frem til at se, hvordan fællesskaberne tager form i bygninger og byrum, fortæller Laur

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel