Kolding Netavis

Grøn by- og Kollektiv trafik

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Hans Holmer (SF), byrådsmedlem, Skovbogade 8, 6000 Kolding.

En rapport fra Rambøll ”Sådan skaber vi mere bæredygtige byer” viser at Koldingenserne gerne betaler mere for en grøn by og en forbedret kollektiv trafik.

I SF mener vi at der skal investeres massivt i flere bybusser, så vi får bedre bustider som også dækker et større geografisk område. Vi mener at vi skal udvide vores busnet, så fx centerbyerne, Eltang Sdr. Bjert, Alminde, Viuf, Vester Nebel og andre byer, hvor det giver mening får ordentlig betjening.

Vi har sikket alle lagt mærke til, hvordan trafikken i Kolding bliver tættere og tættere. Og selvom vi udvider vejnettet og forbedrer lyskryds, er det ikke nok til at løse de udfordringer, vi har med vores infrastruktur. Den kollektive trafik og i dette tilfælde bybusserne er en del af løsningen, og det skal tænkes ind, når vi vil løse problemerne med trafik i Kolding by- Vi skal gøre det mere attraktivt at bruge den kollektive trafik. Det vinder vi alle på!

Når vi snakker om det grønne peger rapporten på at vi ønsker mere rent luft og mere energieffektive bygninger. Der er her vi som kommune skal går forrest. Det skal vi også når vi snakker om grønne områder hvor vild natur er noget af det mest eftertragtede vi har tilbage. Også for folk som bor i tætbebygget byer. Alle mennesker har brug for grønne åndehuller hvor man kan stresse af og finde tid til fordybelse.

Derfor vil en virkelig fremtidig investering i Kolding være at have en byplanlægning hvor vi udvider, udvikler og sikrer det grønne i bredt forstand. Det er på mange måder en god investering for Koldings fremtid.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *