Kolding Netavis

Giv forældrene retten til at bestemme

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Karina Lorentzen, folketingskandidat for SF i Syd- og Sønderjylland, Sindalvej 4, 6000 Kolding.

Der må ikke spekuleres økonomisk i børns udvikling, og derfor vil SF igen give forældre ret til at bestemme – i samarbejde med børnehaven – om barnet er klar til skolen.

I dag er der nemlig store forskelle på hvor mange børn, der bliver skoleudsat. Bor dit barn i Kolding Kommune, er sandsynlighed større for, at dit barn bliver skoleudsat, end hvis det bor i Vejen Kommune. Der er nemlig penge i at skubbe børn videre fra børnehaven og til folkeskolen, fordi det er dyrere at drive børnehave end skole. Der er desværre et økonomisk incitament til at prøve, ”om det ikke nok går.”

Vi kan ikke tvangsmodne børn, og derfor skal forældrene igen have indflydelse på, hvornår deres barn er skolemodent. Siden 2009 har forældrene været afskåret fra indflydelse, fordi en lovændring dengang gav kommunerne den ensidige ret til at bestemme. Det har fået antallet af skoleudsættelser til at falde drastisk i mange kommuner.

Børn er vidt forskellige, og det er forældrene, der i samråd med daginstitutionen må vurdere, hvad der er bedst for barnet. Den ret bør de have tilbage.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *