Kolding Netavis

Budgettet for 2020 skal overholdes

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Knud Erik Langhoff, formand for den Konservative Vælgerforening i Kolding, Mariavej 9, 6091 Bjert.

Budgettet for 2020 er blevet lagt og rummer rigtig mange indskrænkninger og besparelser, der for os at se, udelukkende har været nødvendige på grund af en laden stå til kultur og utrolig dårlig styring af budgetter og økonomi i Kolding kommune i 2019.

Det Konservative Folkeparti har ved flere lejligheder gjort opmærksom på, at et budget er et nødvendigt styringsværktøj til frembringelse af årets regnskab.

At årets regnskab i størst muligt omfang bør være et spejlbillede af budgettet.

Men når man lader stå til og lader budgettet sejle den ene dag efter den anden, bliver en hård opstramning nødvendig, hvilket desværre nu ses ved besparelser på kerneområder i 2020.

Vi anerkender, at et markant flertal i byrådet har taget nødvendige skridt til besparelser. Flertallet burde have reageret langt tidligere, så kommunens økonomi ikke fik lov at sejle mod afgrundens rand.

Det Konservative Folkeparti opfordrer derfor på det kraftigste byrådet til løbende at følge indtægter og udgifter holdt op imod budgettet for 2020. At foretage grundige opfølgninger og foretage nødvendige handlinger, nøjagtig som det gøres i enhver fornuftig drevet virksomhed og privat husholdning.

Det Konservative Folkeparti opfordre til at der frem mod det kommende kommunalvalg i 2021, åbnes op for en konstruktiv og saglig debat om, hvorvidt vi i dag har en rimelig fordeling af kommunens omkostninger på henholdsvis børn, unge, midaldrende og ældre.

Byens borgere har, uanset alder, fortjent et fornuftigt og rimeligt serviceniveau. Men vi stiller spørgsmål ved, om kommunen og samfundet i sit hele, på den lange bane, har råd til at børn og unge ikke får de optimale vilkår for læring og trivsel.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *