Kolding Netavis

Bro spærres i 35 uger

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Vejdirektoratet opfordrer trafikanterne til i højere grad at benytte tilslutningsanlæg 58a på Fyn for at undgå at sidde i kø, når Gl. Lillebæltsbro bliver spærret for biltrafik i de kommende 35 uger på grund af renovering.

Nu nærmer spærringen af Gl. Lillebæltsbro sig med hastige skridt, skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Fra i aften – 29. januar kl. 20 – til den 1. oktober kan bilerne ikke køre over den gamle bro på grund af den forestående renovering. Derfor må al biltrafikken mellem Fyn og Jylland ud på motorvejen og over Ny Lillebæltsbro.

Den øgede trafik på Ny Lillebæltsbro skabte under sidste års renovering og spærring af Gl. Lillebæltsbro et øget pres på tilslutningsanlæg 58b Middelfart i retning fra Jylland mod Fyn – med den konsekvens, at mange oplevede at sidde fast i køen på vej mod Fyn i myldretiden mellem kl. 7.30 og 8.30.

Derfor opfordrer Vejdirektoratet nu på forhånd trafikanterne til at benytte sig af tilslutningsanlægget 58a Middelfart Ø ved Aulbyvej lidt længere mod øst, når man skal af motorvejen. Der bliver således opsat kampagneskilte ved rampen i 58b og på Jyllandsvej.

– Vores formål med kampagneskiltene er ganske enkelt at hjælpe trafikanterne til at overveje at træffe et andet valg, når de skal af motorvejen for at komme ind til Middelfart. Presset på 58b bliver stort i myldretiden om morgenen, når Gl. Lillebæltsbro bliver spærret, og man kan derfor med fordel vælge at køre af motorvejen lidt længere mod øst ved 58a. På den måde får vi fordelt trafikken mere ligeligt, og alle kommer nemmere og sikrere frem, siger projektleder for renoveringen af Gl. Lillebæltsbro, Janie Winther Ipsen, i pressemeddelelsen og tilføjer:

– Vi opfordrer i øvrigt også trafikanterne til at køre uden for morgenmyldretiden, hvis det er muligt. Og i eftermiddagsmyldretiden kan man også benytte tilslutningsanlæg 58a for at undgå køen på Jyllandsvej i Middelfart.

Fællesstien over Gl. Lillebæltsbro forbliver som udgangspunkt åben i hele spærringsperioden, sådan så fodgængere, cyklister og knallert 45 kan passere. Der kan dog forekomme enkelte tidspunkter, hvor også fællesstien bliver spærret kortvarigt af hensyn til arbejdet på broen.

For erhvervslivet med langsomtkørende køretøjer er det fortsat muligt at blive eskorteret over Ny Lillebæltsbro hver dag.

Se kortet fra Vejdirektoratet længere nede på siden…

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *