Kolding Netavis

Borgere i Region Syddanmark bruger mest på fyrværkeri

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Det er i Region Syddanmark, at der bliver brugt flest penge på fyrværkeri. Foto: Heiko Stein/Pixabay (Modelfoto).

Danske familier vil købe krudt og raketter for 400 millioner kroner i år, viser ny analyse fra Dansk Erhverv.

30 procent af de danske husstande forventer at skyde det nye år ind med krudt og fyrværkeri. Samlet vil de fyre af for omkring 400 millioner kroner nytårsaften, viser en analyse, som Norstat har lavet for Dansk Erhverv.

– Vi ser, at jyder og fynboer bruger flest penge på fyrværkeri, mens sjællænderne er de mest tilbageholdne, når det handler om at skyde det nye år i gang med nytårskrudt, siger politisk konsulent i Dansk Erhverv, Can Sarialtun, i en pressemeddelelse.

I Region Syddanmark bruger man i gennemsnit 180 kroner på nytårskrudt.

Sidste år lød Dansk Erhvervs prognose om nytårskrudt på 415 millioner kroner og dermed ses et mindre fald i år. Ni procent siger i undersøgelsen, at de vil bruge færre penge end sidste år på nytårskrudt mod tre procent, der svarer, at de vil bruge flere penge.

– Vi ser en tendens til at folk holder lidt mere på pengene end de gjorde sidste år, hvilket kan skyldes den faldende forbrugertillid, der har ramt dansk økonomi. Forbrugerne er bekymrede for de økonomiske fremtidsudsigter og af den grund kan en række danskere være tilbageholdende med at bruge lige så mange penge på fyrværkeri, som de tidligere har gjort, slutter Can Sarialtun.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *