Kolding Netavis

Boligejere i Kolding Kommune er blevet mere energibevidste

Elo Christoffersen
By Elo Christoffersen
Foto: TBIT/Pixabay.

Energirenoveringer har stået højt på dagsordenen hos danske boligejere i 2022, der i stigende grad har tilvalgt energioptimerende varmekilder, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Denne tendens ses også i Kolding Kommune.

Energikrise og økonomiske usikkerheder har det seneste år påvirket danskernes privatøkonomi, og særligt varmeregningen er i flere husstande skudt i vejret. Det har fået mange boligejere til at skifte varmekilde, og ifølge nye tal fra Danmarks Statistik er antallet af varmepumper, som er mere energi- og ressourcevenlige end andre opvarmningsformer, steget med hele 21 procent i 2022, hvis man sammenligner med samme periode året før.

Samme udvikling ses også i Kolding Kommune, hvor 16 procent flere parcelhuse i 2022 blev opvarmet via en varmepumpe sammenlignet med året før. Hos den lokale tømrermester Anders Christensen mærker man også tydeligt, at energikrisen har fået flere boligejere til at prioritere energioptimerende løsninger til hjemmet:

-Boligejerne er blevet mere bevidste om, hvordan de kan sænke energiforbruget i hjemmet – og dermed ikke alene skrue ned for varmeregningen, men også miljøaftrykket. Et af de tiltag, vi lige nu ser hos flere boligejere, er, at man udskifter sin varmekilde til en mere energioptimerende løsning som eksempelvis en varmepumpe. Derudover er der også kommet et fokus på blandt andet udskiftning af døre eller vinduer, siger Anders Christensen fra AC Byg ApS i Christiansfeld, i en pressemeddelelse.

Han er medlem af dørproducenten Swedoors håndværkerklub, Din Dørmand, og derfor blandt andet også rådgiver danskerne om, hvordan energivenlige dørløsninger kan bidrage til at sænke energiforbruget i hjemmet.

I de tilfælde hvor hoveddøren er af ældre dato, kan det ifølge Anders Christensen ofte også betale sig at skifte døren ud, når man vælger at udskifte sin varmekilde – på den måde sikrer man, at varmen bliver indendørs.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel