Kolding Netavis

Bestseller-forfatter forærer foredrag til lokalt mødested

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Ole Sønnichsen gæster Bjert Gamle Brugs og Vinduet. Pressefoto.

Ole Sønnichsen gæster det lokale mødested Bjert Gamle Brugs og Vinduet.

2020 bliver indledt med fornemt litterært besøg i Bjert Gamle Brugs og Vinduet, når forfatteren til adskillige bestsellere om nogle af Danmarks største kultur- og sportspersonligheder, Ole Sønnichsen, gæster Sdr. Bjerts lokale mødested.

Kendte danskere og emigranter

Siden 2010 har han, udover kendte danskere, beskæftiget sig med historier om danskere, der udvandrede til USA mellem 1850 og 1920. Og det er netop en af de mest medrivende historier fra den æra, historien om One Dollar Man, Ole Sønnichsen tager fat på i Brugsen.

I bogen One Dollar Man fortæller han historien om den danske cykelsmed, William S. Knudsen, der udvandrede til USA i 1900 med 30 dollars på lommen. Her arbejdede han sig til tops som chef for General Motors og endte som tre-stjernet general og ansvarlig for den amerikanske krigsproduktion.

Historikere siger, at den danske cykelsmed simpelthen var med til at afgøre Anden Verdenskrig. Ikke desto mindre er historien om ham relativt ukendt. Indtil nu. Ole Sønnichsens bog om One Dollar Man har ligget 30 uger på bestseller-listen og er den seneste i en lang række af salgssucceser for forfatteren og hans forlag Storyhouse.

Fra Binderup til Bjert

Ole Sønnichsen bor nær Binderup, og den 30. januar kan han opleves på hjemmebane i Bjert Gamle Brugs og Vinduet, hvor han fortæller den medrivende historie om William S. Knudsen.

Forfatteren har valgt at donere overskuddet fra foredraget til Støtteforeningen Vinduets Venner, der arbejder for at vedligeholde og bevare det lokale samlingssted og trække endnu flere koncerter, foredrag og andre arrangementer til Vinduet og Bjert Gamle Brugs.

I det to timer lange foredrag fortæller Ole Sønnichsen historien om den amerikanske drøm i ord og billeder. Foredraget finder sted torsdag den 30. januar, 2020 fra kl. 19 til 21 i Bjert Gamle Brugs, Vinduet. Billetter koster 80 kroner og kan købes på www.bjertgamlebrugs.dk. Bemærk at der er begrænset antal.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *