Kolding Netavis

Bastian Buus vinder Porsche Supercup-løb

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Porsche Motorsport.

Forrygende præstation af den danske Porsche Junior, som søndag sikrede sig sejren i anden afdeling af det prestigefyldte Porsche Mobil 1 Supercup.

Bastian Buus fra Nr. Bjert ved Kolding var flyvende på Red Bull Ring i Østrig, hvor den 20-årige racerkører søndag middag kørte sig til en suveræn sejr i anden afdeling af Porsche Mobil 1 Supercup. Pokalen krævede dog en massiv indsats af den danske Porsche Junior, som startede sprintræset fra en tredjeplads og hurtigt sikrede sig andenpladsen – men som først på næstsidste omgang lykkedes med at komme forbi sin hollandske konkurrent, Larry ten Voorde, og holde føringen til frem til mål.

Inden da havde danskeren flere gange været i angreb på hollænderen, som hver gang slog hårdt tilbage, og de tætte og intense kampe med dramatisk kørsel side om side var til stor jubel for såvel TV-kommentatorerne som de mere end 100.000 tilskuere på den østrigske Formel 1-bane.

Udnyttede fejl fra modstander

Det var dog Buus, som i sidste ende trak det længste strå ved at udnytte en fejl fra modstanderens side og køre sin karakteristiske pink Porsche 911 GT3 Cup-racer fra østrigske BWT Lechner Racing i mål på en førsteplads.

-Kæmpe optur! Vi havde allesammen en rigtig god fornemmelse for denne weekend, og jer er vildt glad og megastolt over, at det lykkedes for os. Det var et megahårdt ræs, nok et af de hårdeste i min karriere indtil nu, men det gør jo kun sejren endnu federe. Ikke mindst føles det fantastisk at kunne give mit team dét her resultat på deres hjemmebane. I år er 20. sæson for BWT Lechner Racing i Porsche Mobil 1 Supercup, så det betyder noget helt specielt for hele holdet at stå på det øverste podie her i Østrig. Det var en fed oplevelse. Gigantisk tak til hele teamet, lyder det fra Bastian Buus i en pressemeddelelse.

Med en tredjeplads i sæsonpremieren af Porsche Mobil 1 Supercup og en sejr i anden afdeling hopper Bastian Buus nu op på en delt føring i mesterskabet – en føring, han deler med sin teamkammerat, Harry King, som sluttede treer i Østrig. Tredje afdeling af det prestigefyldte mærkemesterskab finder sted allerede i næste weekend, 7.-9. juli, på engelske Silverstone.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel