Kolding Netavis

Bastian Buus efter sæsonpremiere: -Vi har farten til bedre resultater

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Bastian Buus fra Nr. Bjert ved Kolding var ikke voldsomt tilfreds med udfaldet af sæsonpremieren. Foto: Porsche Motorsport.

Den danske Porsche Junior er ikke tilfreds med resultaterne i sæsonpremieren på Porsche Carrera Cup Deutschland på Spa-Francorchamps, hvor en uheldig kvalifikation sendte den 19-årige racerkører på hårdt arbejde i weekendens to løb.

Et 2023-mesterskab i den benhårde tyske mærkeserie Porsche Carrera Cup Deutschland står øverst på ønskelisten for den danske Porsche Junior, Bastian Buus. Derfor var den 19-årige racerkører, Bastian Buus fra Nr. Bjert ved Kolding ikke voldsomt tilfreds med udfaldet af sæsonpremieren, som blev afviklet fredag og lørdag på den belgiske Formel 1-bane, Spa-Francorchamps.

Her var der ingen tvivl om, at den danske racerkører har bevaret sin suveræne fart, som blandt andet sikrede en rookietitel i sidste års udgave af topserien Porsche Mobil 1 Supercup. Men en afkørsel under den vigtige kvalifikation fredag formiddag satte den ellers flyvende Buus bagud på startlisterne til weekendens to sprintløb.

-Først og fremmest er jeg glad for at være tilbage i kampen igen sammen med Allied-Racing, og vores fart denne weekend viser, at de hårde forberedelser har været det hele værd. Desværre havde jeg en ærgerlig afkørsel under kvalifikationen, hvilket betød, at jeg skulle starte weekendens to løb fra en ottende- og en niendeplads, selv om jeg havde farten til at starte oppe foran, hvor mulighederne for et podie er langt bedre. Jeg fik rettet nogenlunde op på det i løbene og sikrede en fjerde- og en femteplads og dermed gode point, men det er alligevel med en skuffet følelse, da jeg havde farten til noget langt bedre denne weekend. Den gode nyhed er, at vi har en lang sæson foran os, og ikke mindst ved vi, at vi har farten til at vinde løb i år, lyder det fra Bastian Buus.

Med weekendens resultater på Spa-Francorchamps holder Bastian Buus nu en foreløbig fjerdeplads i den samlede stilling i Porsche Carrera Cup Deutschland.

Næste afdeling af det tyske mesterskab afvikles på Hockenheim den 9.-11. juni, men inden da skal danskeren i aktion i Porsche Mobil 1 Supercup, hvor han for anden sæson i træk stiller op for østrigske BWT Lechner Racing. Dét sker i sæsonpremieren på Imola den 19.-21. maj.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel