Kolding Netavis

Ann-Sofie har en medalje med i værktøjskassen

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
-Jeg har lagt mig i selen, og jeg kan godt lide, at der er styr på tingene. Ved opgaver har jeg gjort alt det, jeg kunne - og lagt mange timer i det. Det er dejligt, at indsatsen har båret frugt, siger Ann-Sofie Elmholdt Juncker. Foto: Hansenberg.

Hun har med egne ord grebet en masse muligheder, og nu høster beslagsmed Ann-Sofie Elmholdt Juncker frugten af sit hårde arbejde, for hun er en af årets modtagere af Hansenberg-medaljen.

Hun har sejlet med “Skoleskibet Danmark” og DFDS, er uddannet skibsassistent – og senere maskinist – og så har hun arbejdet i Grønland som maskinmester.

Beslagsmed Ann-Sofie Elmholdt Juncker har – som hun selv siger – lavet lidt af hvert, inden hun greb muligheden for at komme i lære som beslagsmed hos Sdr. Vejrbakken v/Martin Jensen i Frederikshavn.

– Jeg har altid haft med heste at gøre, og var i praktik hos min smed i 8. klasse, så det har altid været noget, jeg gerne ville. Jeg har bare været ad en omvej og grebet en masse muligheder, når de er opstået – og har ventet på den læreplads, jeg gerne ville have, fortæller Ann-Sofie Elmholdt Juncker i en pressemeddelelse.

Hun er nu en af modtagerne af Hansenberg-medaljen 2020.

Gode forbilleder inden for netop deres fag

Det er erhvervsskolen Hansenberg i Kolding, der uddeler medaljen, hvis formål er at hædre elever, som er gode forbilleder inden for netop deres fag.

De er udvalgt, fordi de eksempelvis har fået 12 til svendeprøven, har uddannelsens højeste gennemsnit på skolebeviset/eksamensbeviset – eller på anden måde har gjort sig fortjent til det.

Med medaljen følger et diplom og et legat på 5.000 kroner.

– Det er stort at få sådan et skulderklap. Uddannelsen var kogt ned på kort tid, fordi jeg var voksenelev og havde nogle uddannelser fra tidligere, som jeg kunne få merit for. Jeg har interesseret mig for faget, og gjort mit bedste. Jeg har lagt mig i selen, og jeg kan godt lide, at der er styr på tingene. Ved opgaver har jeg gjort alt det, jeg kunne – og lagt mange timer i det. Det er dejligt, at indsatsen har båret frugt, siger den 29-årige beslagsmed.

Mesteren bag to medaljemodtagere

Det er andet år i træk, at en elev fra Sdr. Vejrbakken v/Martin Jensen modtager Hansenberg-medaljen. Sidste år var det Erik Horpestad, der havde gjort et imponerende stykke arbejde ved svendeprøven.

– Mester har sammen med Erik på sidelinjen haft enorm indflydelse på mine resultater. De er begge meget engagerede, og vi har haft en kanon sparring. Vi har alle brændt for faget, konstaterer Ann-Sofie Elmholdt Juncker, der havde både Martin Jensen og Erik Horpestad med sig ved medaljeoverrækkelsen på Koldinghus.

– Jeg er da pavestolt, og det er fantastisk at stå her igen. De gode resultater kræver, at eleverne er super motiverede – og det er vigtigt hele tiden at understøtte dem og give dem en tilkendegivelse af, at de gør det godt. Ann-Sofie og Erik brænder for faget – og de er næsten lige så gode, som jeg er. Bare med højere karakterer, sagde Martin Jensen med et tydelig glimt i øjet under medaljeceremonien.

For det er åbenlyst for enhver, at de tre beslagsmede har haft et rigtig godt samarbejde, hvor der samtidig var plads til et godt grin i frokoststuen.

– Jeg var ikke nået hertil uden Martin. Jeg kunne simpelthen ikke have fået en bedre læreplads. Der er altid en god stemning, og vi er som en familie, siger Ann-Sofie Elmholdt Juncker.

Hansenberg er det eneste sted i landet, der udbyder beslagsmedeuddannelsens hovedforløb.

Se billederne nedenunder…

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *