Kolding Netavis

61-årig mand idømt bøde: Ville ikke efterkomme påbud

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Manden blev pålagt, at reetablere et dige på ejendommen, men det gjorde han ikke.

En 61-årig mand fra Kolding-området er tirsdag ved retten i Kolding blevet idømt en bøde på 5.000 kroner for ikke, at have efterkommet Kulturstyrelsens påbud om at reetablere et dige på hans ejendom. Det oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Sagen tog sin start i 2010, da Kolding Kommune via en anmeldelse blev gjort opmærksom på, at der var fjernet et beskyttet dige på den nu 61-årige mands ejendom.

Den 61-årige har hele vejen igennem sagens forløb nægtet, at der er tale om et beskyttet dige, men alle de involverede myndigheder – og nu også retten i Kolding, er nået frem til et andet resultat.

-Sagen har siden 2010 været behandlet ved Kolding Kommune, ved Kulturstyrelsen og Miljø- og Naturklagenævnet, forklarer specialanklager Pernille Moesborg om den lange sagsbehandlingstid.

-Der har også været anlagt civilt søgsmål mod Miljø- og Naturklagenævnet og sagen har under behandlingen ved anklagemyndigheden været udsat flere gange, fordi domfældte har anmodet om undersøgelse af anlæg af vejstrækning m.v. Retten nedsatte ikke bøden på grund af sagsbehandlingstiden.

Retten har fastsat tvangsbøder på 2.000 kroner pr. måned, indtil påbuddet om reetablering er efterkommet.

Retsmødet blev afholdt i sidste uge, og dommen i dag, tirsdag, er afsagt uden fremmøde. Derfor er det uvist, hvordan den 61-årige forholder sig til dommen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel