Kolding Netavis

Ytringsfriheden er blevet en kamplads

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Vibeke Henriksen, Formand for opstillingskredsen Kolding Syd i Venstre samt bestyrelsesmedlem i Venstres vælgerforening, Dalbyvej 16, 6000 Kolding.

Den enkelte lærer og skole må ikke gå på kompromis med de fundamentale værdier –Ytringsfriheden.

Alt for mange steder i verdenen er det farligt at sige sin mening, og jeg tror mange tager for givet at vores folkevalgte politiker støtter op om vores ytringsfrihed i den vestlig del af verden, det er langt fra en selvfølge at alle regimer gør det. Ytringsfriheden er blevet en kamplads både i vores brug af sociale medier, og ved religiøse aktører. Derfor er det vigtigt, at vi som borgere ikke lader os diktere af frygt eller begrænsninger af ytringsfriheden.

Men jeg forstår godt den problematik mange af vores lærere står i, nu hvor de har set deres kollega i Frankrig miste livet for at gå forrest, for netop at uddanne og danne vores unge til at tage del i det fællesskab, som man har i et åbent og demokratisk land som Danmark.

Vi kan og skal simpelhent ikke have et samfund hvor vi går rundt og er bange for at blive dræbt, hvis man har sagt noget en anden ikke kunne lide. Vi må og skal ikke acceptere det. I Danmark har vi ret til at sige sin mening på skrift, mundtlig og gennem kunst. Den ret skal vi værne om.

Jeg blev simpelthen rasende da jeg læste i Berlingske, at en dansk lærer havde modtaget trusler på Facebook, fordi hun havde fortalt, at hun ville bruge Muhammed-tegninger i hendes undervisning, og truet til tavshed.

Vi skal kunne undervise i ting, som nogen bliver fornærmede over uanset om det er samfundsfaglig vigtigt, religiøst eller noget tredje. Vi må ikke forsvare at ”vi ikke vil gøre forældre, og børn, vrede eller kede af det”, så ender vi med at det langsomt legitimeres, jeg bakker fuldt ud op om Jakob Ellermann-Jensen (V), når han siger, at det er noget som skal tages alvorligt, og at den enkelte lærer og skole ikke må gå på kompromis med de fundamentale værdier.

Derfor skal lærerne heller ikke stå alene.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *