Kolding Netavis

Venstre ved du hvor du har

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Hans Holmer (SF), gruppeformand, Skovbogade 8, 6000 Kolding.

SF har både på landsplan og lokalt ikke lagt skjul på, at vi mildest talt ikke er vilde med, at et privat firma skal hyres ind for at løse en forhandlingsopgave for kommunen, og slet ikke når modellen No Cure No Pay-modellen anvendes, som er tilfældet i Kolding.

Man får det man betaler for. Det betyder at konsulentfirmaet får 10% af de besparelser, som de finder. Det betyder selvsagt, at hvis de skal tjene penge, skal de også finde besparelser. Men tænk sig nu hvis borgeren rent faktisk har brug for tilbud, som vil koste mere, vil det så også komme frem? – For det vil jo betyde, at konsulentfirmaet ikke tjener penge.

I SF synes vi stedet, at vi have kompetencer i kommunen, eller at vi indgår et i samarbejde med fx vores nabokommuner.

Som formand for Social- og Sundhedsudvalget foreslog jeg i kompromisets tegn alligevel i december måned, at vi satte brugen af eksterne konsulenter på pause, indtil vi havde fået en redegørelse, hvilket hele udvalget også bakkede op om. Inden sagen kom på igen havde Venstre og Dansk Folkeparti havde besluttet, at arbejdet med eksterne konsumenter skulle genoptages.

For som Venstre siger i Jyske Vestkysten: – Ankestyrelsen kommer nok først med sin afgørelse på den anden side af sommerferien, og det har vi ikke råd til at vente på.

Man kunne her spørge sig selv om penge kommer før mennesket eller som vi siger i Kolding kommune borgens centrum?

Dagen efter Venstres hårde udmeldinger i både Jyske Vestkysten og på Facebook, vender Venstre og Dansk Folkeparti, så pludselig på en tallerken.

Nu er Venstre og Dansk Folkeparti heldigvis blevet enig med os og bakker op om den tilgang at vi ikke skal bruge eksterne konsulenter, men i stedet have kompetencerne i kommunen.

Tak for det- omend det tog jer lidt tid at komme frem til den løsning vi har lagt op til. Det giver langt større tryghed for vores borgere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *