Kolding Netavis

Velkommen til Boblberg

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Hans Holmer (SF), formand for Social- og Sundhedsudvalget, Skovbogade 8, 6000 Kolding.

Hvis du bor i Kolding kommune, så har det fra den 1. august 2020 været muligt, at oprette sig på Boblberg. Du vil sikkert som jeg spørge, da jeg første gang hørte om Boblberg – Hvad er det?

Boblberg er en digital platform, hvor mennesker og frivillige kan mødes online og have meningsfulde samtaler og finde sammen i nye fællesskaber.

Jeg er rigtig glad for at vi i Kolding kommune på tværs af forvaltningerne, nu kan byde Boblberg velkommen. Boblberg kan nemlig være med til at danne rammerne for et digitalt fællesskab, hvor borgere kan finde hinanden i fællesskaber om fælles interesser, udfordringer og aktiviteter i den virkelige verden. det kan være alt lige fra gå-makkere, nye venner, madklub, følgeskab til aktiviteter og efter andre personer, som står i samme situation som dem selv.

Vi har i Social- og Sundhedsudvalget fokus på forebyggelse af ensomhed, da ensomhed kan føre til mindsket livskvalitet og har betydning for sundheden. Mennesker, som oplever at de er ensomme, har dårligere helbred, og de har også̊ sværere ved at overvinde sygdom end mennesker med stærke sociale relationer. Ensomhed og knap så stærke sociale relationer er derfor ikke kun et socialt problem, men øger også̊ presset på sundhedssektoren.

Som formand for udvalget er jeg derfor rigtig glad for at vi her gør en indsats, for bryde ensomheden og skabe stærke og meningsfyldte fællesskaber.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *